Underrated Anime Serisi Vol.2: Mononoke
Anime dünyasının gözlerden uzak cevheri: Mononoke

Ön Bilgi

 Mononoke animesi 2006 yılında yayınlanan Ayakashi: Japanese Classic Horror animesinin son üç bölümünde bulunan Bakeneko hikâyesinden yola çıkılarak hazırlanan bir yan üründür. Ayrıca on dokuz bölümden ve iki kitaptan oluşan bir mangası vardır.

Anime Bilgileri

İsim: Mononoke

Yapım Yılı: 2007

Bölüm Sayısı: 12

Yapımcı: Fuji TV

Stüdyo: Toei Animation

Tür: Gizem, Tarihi, Korku, Şeytanlar, Psikolojik, Doğaüstü, Fantezi, Seinen

MAL Puanı: 8.43

Konu

 İlaç Satıcısı, mononoke adı verilen kötücül ruhları öldürmek için feodal Japonya'yı dolaşan ölümcül ve gizemli bir okült ustasıdır. Bu ruhlardan birinin yerini belirlediğinde onu öylece öldüremez. Muazzam şeytan çıkarma kılıcını kullanmak ve ona karşı savaşmak için önce onun "formunu, gerçeğini ve nedenini" öğrenmesi gerekir. Garip şeytan çıkarma ayinlerine yoğun psikolojik analiz ve dikkatli araştırma çalışmalarıyla başlamalıdır. Bu son derece tehlikeli bir adımdır çünkü mononokeyi yenmek için öncelikle gerekli araçlara bile sahip olmadan onunla yüzleşmeli ve onu öğrenmelidir.

Seslendirmeler

  Animenin baş karakteri olan İlaç Satıcısı'nın (Kusuriuri) seslendirmeni Bleach, Fairy Tail, Black Clover, Berserk, Jujutsu Kaisen, Kimetsu no Yaiba gibi birçok animede emeği geçmiş olan Takahiro Sakurai'dir. Bunun yanı sıra Hikaru Midorikawa, Norio Wakamoto, Yukana, Rie Tanaka, Tomokazu Seki, Houko Kuwashima, Kouzou Shioya, Ryusei Nakao ve Daisuke Namikawa bu yapımda emeği geçmiş olan diğer sanatçılardır.

Çizimler

 Mononoke türünün diğer örneklerine göre çizimlerinde renklerden daha çok faydalanılmış bir seri. Animeye başlanıldığında çizimler biraz garip ve basit dursa da ilerleyen bölümlerde çizimlerin konuyu muhteşem bir şekilde yansıttığı fark ediliyor. Çizimlerdeki ufak ama uğraşılmış detayların serinin etkisini arttırdığı da sugötürmez bir gerçek.

Müzikler

 Serinin soundtrackleri Yasuharu Takanashi'nin Behind Love albümünden "Oboroge, Mononoke, Ononoki, Fukashiki, Samishige, Isamashige, Ayashige, Kurushige, Munashige, Osoroshige, Karashige, Hakanage, Kanashige, Abunage, Utsurigi" şarkılarıdır. Ayrıca serinin opening şarkısı Ryouta Komatsu ve Charlie Kosei'nin "Kagen no Tsuki" şarkısı olup ending şarkısı ise JUJU'ya ait olan "Natsu no Hana" şarkısıdır.

Görüşler

 Mononoke fikrimce gizem ve korku ögelerini mükemmel bir şekilde işlemiş bir seri. Konusu, çizimleri ve müzikleri birbirlerini tamamlayacak şekilde hazırlanmış bir cevher. Özellikle müziklerinde hem tarihi hem de gizemli bir hava olması insanı bu seriye karşı yükseltmiyor değil. Seslendirmelerde duygular güzel aktarılmış ve izleyiciye sanki o an oradaymışçasına hissettiriliyor. Kısacası Mononoke pek bilinmese de türünün en güzel örneklerinden biri olan ve izlenilmesi gereken bir seri.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları