Seven Seas, Boogiepop Light Novelleri Ek Ciltlerle Yeniden Basıyor
4. ve 5. romanlar öncelikle İngilizce olarak piyasaya sürülecek.

Seven Seas Entertainment,  ilk 6 Boogiepop light novelini ek ciltlerle yeniden basacaklarını duyurdu. Romanlar, iki omnibus edisyon olarak basılıda (Ekim ayında okurlarla buluşacak) ve tek ciltlik edisyon ile de dijitalde kendisine yer bulacak.  

4. roman Boogiepop in the Mirror ve 5. roman Boogiepop Overdriv İngilizce'ye hiçbir zaman çevrilmedi. Seven Seas, ilk üç cildi —Boogiepop and Others ve iki bölümlük Boogiepop Returns: VS Imaginator— bastığından şu an o üç cild de dijital platformlarda hali hazırda bulunuyor. Seven Seas, ayrıca Boogiepop at Dawn isimli altıncı cildi de 2008'de yayımlamıştı. 

Image

Boogiepop, Seven Seas'in lisansladığı ilk Japonca serisi. Ek olarak orijinal romanları baz alarak, Boogiepop Never Laughs ve the Boogiepop Dual mangaları da Seven Seas Entertainment tarafından basıldı. 

Seven Seas Entertainment romanın hikayesini şu şekilde anlatıyor: 

Çocukların birbirlerine anlattığı bir şehir efsanesi var; insanları çektikleri acıdan kurtarabilecek bir shinigami hakkında. Bu "Ölüm Meleği"nin adı: Boogiepop ve hakkında söylenenler doğru. Boogiepop ve yeteneği gerçekten de var. Shinyo Akademisi'ndeki kız öğrenciler bir bir kaybolunca, polis ve fakülte ellerinde pek çok kaçak vakasının olduğunu kabul etmek zorunda kalıyor. Fakat, Nagi Kirima gerçeği herkesten daha iyi biliyor, bu olayların Boogiepop isimli bir yaratık yüzünden olduğunu düşünüyor; onu arıyor ama hiçbir yerde bulamıyor. Bir şeyler fazlasıyla gizemli ve uğursuz şeyler başlamak üzere... Bunları yapan Boogiepop mu yoksa daha fazla şeytan mı? 

Okuyucuya karakterlerin yanında, gizemleri çözmek için olayların sıralamasını bir araya getirmesini isteyen doğrusal olmayan bir anlatım tarzına sahip Kouhei Kadono'nun ilk Boogiepop romanı, 1997 yılında  Dengeki Game Novel Contest/Dengeki Roman Yarışması'nda birinci sırayı kazanarak Japon "light novel1 kavramının trend haline gelmesini sağladı. 

 ilk Boogiepop romanı, 1997'de Medya Çalışmaları'nın “Dengeki Oyunu Roman Yarışması” nda birinci sırayı aldı ve Japon ışık romanını ateşledi.

Pek çok anlamda ilkleri barındıran bu güzel romanın yeniden basımını okumak ve yeni yapım animesini izlemek için sabırsızlananlar arasındayım!


kaynak: ann

"Eşek kadar kadın çizgi film mi izlermiş" isyanına cevap olarak doğdum. Radyo ve TV ile başlayan iş hayatı, dergi ile devam etti ve 2006'dan bu yana dijital reklam sektöründe çalışıyorum. Hikaye kitapları (Aşk Yemeği Acılı Sever ve Yakıngörmez) yazdıktan sonra, şimdilerde bir roman üzerine çalışıyorum.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları