Sesleri ile Sizi Başka Bir Boyuta Sürükleyecek Utaiteler: Eve
Sesi ile kulaklarınızın pasını silecek bir utaite: Eve

 Önceki adıyla Keitora (けいとら) ya da Kurowa (クロわ) olarak bilinen Eve (イブ); kendine özgü ince, çocuksu sesiyle tanınan bir utaitedir. Sesi hafif genizden olmasına rağmen çok nazik, hoş ve akıcıdır. Ayrıca sesi insanlar arasında genellikle “sevimli” olarak tanımlanır. Ancak Headphone Actor şarkısına yaptığı coverda da görüleceği üzere daha karakteristik olmayan kaba bir tarzda da şarkı söyleyebilir. Genelde derin orta aralıkta bir sesle şarkı söyler fakat gerektiğinde kayıtları biraz daha yüksek bir aralığa kaydırma eğilimindedir. Buna örnek olarak Nakimushi Robot şarkısına yaptığı cover verilebilir. 

【Nico Nico Chorus】Nakimushi Robot 【4 Person】

Not: 

 Eve'in kendi Nakimushi Robot MV'si silinmiş olduğundan sizlere onun da içinde bulunduğu başka bir coverı sunmak zorunda kaldım. Yukarıdaki MV'de sarı saçlı bir çocukla sembolize edilen utaite Eve'dir.

 Coverlarını ilk olarak Nisan 2009’da yani 13 yaşındayken yüklemeye başladı. Ancak Eve adı altında yaptığı ilk cover olan Tragic Boy Ekim 2009’da dinleyicilere sunuldu. Maalesef 2009’da yayınlanan coverları birkaç istisna dışında ya silindi ya da özel moda alındı. Fakat alışılmadık bir şekilde mylist hesabına yaptığı yüklemeleri, şarkıların yayın yıllarına göre bölünmüş olarak bulabilirsiniz.

【Eve】TRAGIC BOY 歌ってみた

Çoğunlukla çeşitli türlerden Vocaloid şarkıları söylese de Galileo Galilei ve Radwimps gruplarının coverlarını yaptığı buna istinaden indie ve folk rock hayranı olduğu da biliniyor. Şarkı coverları yapmanın yanı sıra grup ara verene kadar Natsushiro Takaaki ile birlikte eski Japon indie grubu olan einie'nin ana vokalistlerinden biriydi. Ayrıca grup için şarkı besteliyor ve şarkı sözü yazıyordu. 

【君の名は。】 スパークル / RADWIMPS (cover) - Eve

Vokallerin yanı sıra akustik gitar da çalıyor ve birkaç kez akustik düzenlemeleriyle kendi şarkılarına eşlik etmiştir. Buna ek olarak einie'nin bazı şarkılarında ekstra gitarist olarak görev yaptığı da görülmüştür. 

einie / 或る一日

 İlk çıkışından bu yana birçok etkinliğe katıldı ve ayrıca Utattemita no Hon ve 2.5Song MATE gibi utaite merkezli dergilerde dikkate değer sayıda yer aldı.  

 Bunların yanı sıra Eve; TobiNoppo ve Hitotsume gibi MV’lerinden birkaç karakter içeren ve hâlâ devam hâlinde olan Kara no Kioku mangasının yaratıcısıdır. Ayrıca bu isimde bir şarkısı vardır.

Kara No Kioku

18 Mayıs 2021’de Eve YouTube’da 3 milyon aboneyi aştı. Bundan yaklaşık bir ay önce 13 Nisan 2021’de Eve’in Kaikai Kitan müzik videosu 100 milyon izlenmeyi aştı ve Eve’in kanalında bu dönüm noktasına ulaşan ilk müzik videosu oldu. 

廻廻奇譚 - Eve MV

Ek Bilgi: 

Şarkılarından bazıları Dororo, Jujutsu Kaisen ve Josee to Tora to Sakana-tachi adlı animelerde yer aldı. 

闇夜 - Eve MV "Dark night"

蒼のワルツ - Eve MV

Eve'in ilerleyen yazılarımda bahsedeceğim başka bir utaite olan Sou ile bir albümü de vardır.

明星ギャラクティカ

Editör Notu: 

Sizler için sevdiğim birkaç şarkısını da aşağıya ekliyorum.



夜は仄か - Eve MV

いのちの食べ方 - Eve MV

Kaynak: Utaite Wiki

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları