PC’de Oynanabilecek En İyi Anime Oyunları
Attack on Titan’dan Naruto ve Dragon Ball Z’ye kadar PC için yapılmış en iyi anime oyunları burada! Üstelik bir çok ücretsiz oyun da bu listede sizleri bekliyor.

Japon filmleri, dizileri ve mangalarından esinlenerek yapılan çok fazla PC oyunu mevcut. İster sadist, uzaktan kumandalı bir ayı ile bir okulda mahsur kalın, ister insansı devasa canavarlara karşı kendinizi savunun, ister karanlık tarafı olan bir kitap kulübüne katılın, PC'de oynamak üzere için seçim yapabileceğiniz bunlar gibi çok sayıda anime oyunu var.

Image

Bu listede Japonya'nın en popüler serilerine dayanan en büyük oyunlardan, en iyi JRPG'lere (Japon usulü RPG) ve özgün anime stilinden etkilenen MMO'lara kadar her şeye sahibiz. Dragon Ball, Attackon Titan ve Naruto'nun hepsi mevcut, ayrıca listemizde daha önce duymamış olabileceğiniz birkaç başka mücevher de var.

Özellikle farklı Japon animasyon uyarlamalarına göz diktiyseniz, ancak cüzdanınızın oyunların A sınıfı sürümlerine dayanamayacağını düşünüyorsanız, bu liste sizin için ekstra yararlı olacaktır. Sandbox MMO Archeage ve karanlık görsellere sahip olan roman Doki Doki Literature Club! ücretsiz anime oyunlarımızın bir parçasını oluşturuyor ve en az ücretli emsalleri kadar geniş detaylara sahip. Neyse lafı uzatmayalım, işte karşınızda PC'deki en iyi anime oyunları:

BLADE & SOUL

Blade & Soul, Çin mitolojisine dayanan ve muhteşem bir fantezi dünyasında geçen savaş ağırlıklı bir MMORPG olarak karşımıza çıkıyor. Kaba güce odaklanmak yerine zamanlamanın, sayaçların ve kombinasyonların güç statlarında ve modifiye silahlarında zarif dövüş sanatları hareketlerinde uzmanlaşmıştır. ‘Windwalk’ gücünü kullanarak, savaşın ortasında kayabilir, atlayabilir ve zıplayabilir, bazı havalı dövüşler yapabilir ve kapışmayı seviyorsanız, oyunu PC'deki en iyi MMORPG'lerden biri haline getirebilirsiniz.

Image

Karakterinizi yaratırken, mitolojik Çin sembollerinden esinlenerek oluşturulan dört farklı ırk seçebilirsiniz; Gon (Ejderha), Jin (Kaplumbağa), Yun (Vermillion Kuşu) ve Lyn (Beyaz Kaplan). Assassins ve Kung Fu Master gibi klasik karakter ağaçlarını seçebileceğiniz gibi Blade Dancer, Soul Fighter ve Summoner gibi daha niş modellerle beraber toplam 11 farklı ağaçtan birine de yönelebilirsiniz. Ayrıca hayalinizdeki dövüş sanatçısı karakterinizi tamamlamanıza yardımcı olan ayrıntılı bir karakter özelleştirme aracına da sahip. Daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa, Blade & Soul başlangıç kılavuzuna başvurabilirsiniz. Blade & Soul'da PvP düellolarına katılabilirsiniz ve bu konuda gerçekten başarılı olursanız katılabileceğiniz bir e-spor sahnesi bile var. Ama bu size hitap etmiyorsa, NPC'ler tarafından belirlenen görevlere katılabilir ya da Blade &Soul’un zen ormanları, nehirler ve dağlardan oluşan görkemli manzaralarını keşfedebilirsiniz.

ARCHEAGE

İyi bir Game of Thrones oyunu beklerken, çevredeki en iyi ücretsiz MMO'lardan biri olan ArcheAge'e göz atabilirsiniz. Devasa kaleler inşa etme, yeni toprakları fethetme ve kıtalara yayılan efsanevi uluslar yaratabilmenin yanı sıra, bunları büyük savaşlarda savunmaya da hazır olmalısınız.

Image

Dahası, PC için yapılan çoğu anime oyununun aksine, yedi denizin dalgalarında gezinirken savaşabilir, daha farklı aktiviteler de yapabilirsiniz. Devasa okyanus haritasını geçerken içinizdeki Edward Kenway'i yönlendirecek, yan görevleri yapacak ve ganimet toplayacaksınız. Oynarken kendinize denizci marşları söylemek ise tamamen isteğe bağlıdır.

Oyunu oynamak ücretsiz ancak tüm içeriklerin kilidini açmak için isteğe bağlı bir abonelik mevcuttur. Alternatif olarak, yakın zamanda piyasaya sürülen ArcheAge:Unchained, ArcheAge dünyasının sunduğu her şeye tek seferlik satın alma opsiyonu ile ulaşabileceğiniz ayrı bir oyundur. 

BATTLE CHEF BRIGADE

Battle Chef Brigade, çeşitli canavarlara karşı kavgacı savaşları ve bulmacaya dayalı yemekleri birleştiren iki boyutlu muhteşem bir yemek yapma oyunudur. Esasen, lezzetli bir ziyafet hazırlamak için malzemelerinizi mutfağa getirmeden önce avlamanız ve öldürmeniz gerekiyor. Bu fantastik anime macerasında diğer yarışmacılarla karşı karşıya gelecek, turnuvaya katılacak ve sizi değerlendirecek olan jüri önünde malzemelerinizi yakalayıp yemeklerinizi hazırlayacaksınız.

Image

Battle Chef Brigade, izleyebileceğiniz bir hikaye modunun yanı sıra, tarif repertuvarınızı deneyip genişletebileceğiniz hayatta kalma modu gibi çeşitli günlük zorluklara da sahip, yerel çok oyunculu ve ücretsiz bir oyundur. Hafif RPGsini, geniş canavar ve harita yelpazesini, büyüleyici bir hikayeyi ve anime oyunu yaratmak için gereken güzel bir sanat tasarımını, pişmiş pirzolalarınızı test etmek için bir araya getiriyor.

MAPLESTORY 2

Anime oyunu hayranları, bu büyüleyici MMO cevherini gözden kaçırmamalı. MapleStory 2, Koreli geliştirici Nexon tarafından üretilen devasa, çok oyunculu bir devam oyunudur ve içerdiği yaratıcılık potansiyeli ile patlamaya hazırdır. Keşfedilecek ve savaşılacak birçok zengin, canlı ortamla, MapleStory 2 sizi kesinlikle meşgul edecek.

Image

Maple dünyasının size ait ufacık diliminde sadece bir ev inşa edip tasarlamakla kalmaz, sonsuz seçenekleriyle karakterlerinizi de özelleştirebilirsiniz. İster yüksek hasarlı Heavy Gunner'ı ister gizli Assassin sınıfını tercih edin, mükemmel anime tarzı avatarınızı oluşturmak için elinizin altında birçok seçeneğiniz var. Mini oyunlar, halka açık etkinlikler, zindanlar ve arkadaşlarla eğlenebileceğiniz daha fazlasıyla MapleStory 2, hem anime hem de MMO meraklıları için harika bir fırsattır.

PHOENIX WRIGHT: ACE ATTORNEY TRILOGY

Making a Murderer veya The People vs. OJ Simpson'ı izlerken hepimiz orada çaresizce oturduk, adaletin yerine geldiğini görmek için açlık çekerken ekranlarımıza bağırdık. Sanıklar ve davacılar rıhtımda terledikçe, biz sadece yetenekli bir avukatın, ölümlülerin kaçırdığı minicik hayati kanıt parçalarını bulmasını izleyebiliriz. Hapishanede özgürlük ve ömür arasındaki fark anlamına gelebilecek kanıt…

Image

Ve artık Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy'deki mahkeme salonunun yıldızı olmamızı sağlayan bir anime oyunumuz var. Bununla birlikte, “İTİRAZ EDİYORUM!” diye yükselebilmek için oyunu PC'de görmek neredeyse yirmi yıl sonra nasip oldu. Henüz ana platformumuzda ki tüm yan hikayelere sahip olamayabiliriz, ancak nihayet uzun zamandır hayranlarını iyi bir adalet dozu yaşatan serinin ana başlıklarında jüriyle yüzleşebiliriz.

Oyunun ilk izlenimlerinde de bahsedildiği gibi, kanıt toplamak ve bu zor kazanılan bilgiyi, etrafınızdaki gözlerden oluşan bir sütun olarak tasvir edilen duruşmada test etmek için, vakanın her santimetresini incelemekten daha iyi bir şey yoktur. Acemi avukat Phoenix’in büyük mahkeme hesaplaşmalarının neşeli melodramı, "Al şunu!" ve "Tut şunu!" gibi keskin çığlıklarınızın rakibinizi şaşkınlığa sürüklediği bir dövüş oyunu gibi oynanır. Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy'ye ve onun karmaşık gizemine aşık olmakla suçlanıyorsak, evet, suçluyuz.

FINAL FANTASY XIV

Tüm zamanların en gösterişli ve sürekli gelişen MMO'larından birinde, Chocobo'ya binerek macera arayan bir anime kahramanı olarak sevgiyle hazırlanmış bir açık dünyada dolaşmak istiyorsanız, Final Fantasy XIV'den başkasına bakmayın. Orijinal Final Fantasy XIV büyük bir hayal kırıklığı olmasına karşılık yeniden yapım olarak 2013’te piyasaya sürülen ‘A Realm Reborn’; sevimli hikayesi, görsel çekiciliği ve sınıf geliştirimi konusundaki yenilikçi yaklaşımı nedeniyle övgüleri topladı. Final Fantasy XIV, oyundaki çeşitli sınıfları deneyimlemek için yan çarlar açmaya ihtiyaç duymadan, silahınızı seviye 10'da değiştirmenize ve farklı bir sınıf geliştirmenize başlamanıza olanak tanıyarak, aynı sevimli karakteriniz ile istediğiniz rolü üstlenmenize izin verir.

Image

Düzenli güncellemelerin yanı sıra Final Fantasy XIV: Shadowbringers gibi daha büyük genişletmeler hayranları yıllarca eğlendirdi. Final Fantasy XIV, bir arkadaşınıza ölümsüz aşkınızı vaat edebileceğiniz oyun içi düğün törenleri, Square Enix'in mekanik RPG'sindeki unutulmaz atmosferi getirerek harika bir iş çıkaran yeni Nier: Automata temalı içerik gibi, standart MMO seviye atlama deneyiminden çok daha fazlasını sunuyor.

TERA

TERA, pes etmeyen anime oyunlarından biri. Savaş sisteminin yüksek oktanlı doğası ve Arborea'nın devasa, nefes kesici dünyası, 2011'de piyasaya çıktığından beri MMO oyuncularının dikkatini çekiyor.

Image

Bluehole geliştiricileri de o günden beri ellerini bağlamış oturmuyorlar elbette. Manahan alternatif gerçeklik etkinlik sunucusu, MMO hayranlarının çoktan aşık olduğu bir anime oyununa yeni bir soluk getirerek daha hızlı seviye atlaması, daha zorlu zindanlar ve dönüştürülmüş savaş alanları ekledi. İster tek başınıza ister arkadaşlarınızla bazı BAM'larla (Big Ass Monsters) mücadele etmek isterseniz, TERA, PC'de bunu yapabileceğiniz en iyi anime oyunlarından biridir. 

CLOSERS

Closers, En Masse Entertainment'tan tarafınca geliştirilmiş, oynaması ücretsiz bir epizodik aksiyon RPG oyunudur. Aynı zamanda PC için en iyi anime oyunlarından biridir. Bununla birlikte, aksiyonun derinliklerine dalmadan önce, kendi içinde dallara ayrılan anlatımları ve son derece özelleştirilebilir avatarınız olan, titiz bir ‘Closer’ seçmeniz gerekir.

Image

Closer’lar, Black Lambs olarak bilinen psişik gençlerden oluşan bir ekiptir. Muhteşem bir şekilde stilize edilmiş dünyanızı sinir bozucu uzaylılardan oluşan bir gruptan korumak, bir Closer olarak size ve bir kaç çevrimiçi arkadaşınıza bağlıdır. İster koopere oynamayı, ister PvP'de kafa kafaya oynamayı tercih edin, savaş hızlı, bastığınız tuşları karıştıran cinsten eğlencelidir. Anime dokunuşlu ücretsiz aksiyon oyunları arıyorsanız, Closers sizin için oldukça uygun bir oyun.

DRAGON QUEST XI

Dragon Quest XI'de efsanevi bir kahramanın reenkarnasyonu olduğunu keşfeden ve geçmişinin gizemlerini çözmek için yolculuğa çıkan genç bir adamı canlandırıyorsunuz. Hem anime hem de video oyunları için bu oldukça standart bir konu, ancak bu anlatı Dragon Quest XI’in gergin sıra-tabanlı savaşlarının ve sayısız yan görevlerinin temelini oluşturuyor.

Image

Dragon Quest XI bünyesinde, Dr. Slump ve Dragon Ball serileriyle tanınan, sevilen manga ve anime sanatçısı Akira Toriyama gibi harika yeteneklere sahip olmasıyla ayrılıyor. Toriyama, Dargon Quest’in ilk yayınlandığı yıl olan 1986’dan beri karakterlerin tasarımını yapıyor, onun parlak ve renkli tasarımları, bu anime oyunlarının büyülü dünyasını yirmi yılı aşkın süredir kişilik ve karakterle dolduruyor. Dragon Quest XI, bazıları çok yüksek  olmak üzere yüksek inceleme puanlarıyla onaylanan olağanüstü muhteşem bir oyundur.

NI NO KUNI 2: REVENANT KINGDOM

Konsol kuzenlerimiz Ni no Kuni: Wrath of the White Witch'in tuhaf zevklerinin tadını çıkarırken kıskançlıkla izlerdik ama şimdi hepsi affedildi. Devam oyunu, orijinal Ni no Kuni'nin Studio Ghibli'sinden yoksun olabilir, ancak Ni no Kuni II'nin daha hızlı oynanışı, Level-5'in nihayet en iyi anime oyunlarından birini PC'ye getirmesini sağladı.

Image

Bu sefer tahttan indirilen çocuk kral Evan Pettiwhisker Tildrum'un şıklığını kuşanıyorsunuz. Şeytani kemirgen Otto Mausinger, Ding Dong Dell'in huzurlu toplumunda şovu yönetiyor ve Ni no Kuni II krallığınızı geri almak için karakterinizle bir dizi yola başvuracaksınız.

Üstelik büyük ölçekli Ni no Kuni II RTS savaşlarında düşmanlarınızı ezmenin en iyi yolu yeni bir savaşa daha başlamaktır. Burası Evermore'un devreye girdiği yer, bu güzel anime dünyasında alanında uzmanları ekibinize katarak sıfırdan inşa edebileceğiniz yeni medeniyetiniz... Ve Higgledy’ler, herhangi bir anime oyununda görüp görülebilecek en sevimli yaratıklardır.

DRAGON BALL: XENOVERSE 2

Elbette Dragon Ball’dan bahsetmeden anime listesini oluşturmamız ayıp olurdu. Xenoverse 2 PC için yapılmış en iyi anime oyunlarından biri olmakla beraber ünlü diziye de harika bir katkı olarak karşımıza çıkıyor. DBZ kanonuna hoş bir şekilde yerleşen özgün, hayran hizmetleriyle dolu bir hikayeye sahip iddialı bir MMO-lite oyun arıyorsanız, bu yıldız anime oyunundan başka bir yere gitmenize gerek yok.

Image

Xenoverse 2, geniş manzaralar etrafında uçmanızı ve gücünüzü inşa etmek için diğer oyuncularla görevler yapmanızı sağlıyor. Serinin favorileri sizi çılgın arena kavgalarına girmeniz için gökyüzünden inmeye ve çok çeşitli özel yeteneklerinizi denemeye zorluyor.

DRAGON BALL FIGHTERZ

Sadece en iyi anime oyunlarından biri değil, aynı zamanda şimdiye kadar yapılmış en iyi dövüş oyunlarından biri olan Dragon Ball FighterZ, herkesin en sevdiği serinin karakterlerine bir aşk mektubu niteliğinde. Fantastik grafik stili, her yumruk, tekme ve ruh topunun doğrudan animeden alınmış gibi görünmesini sağlayarak bugüne kadarki en otantik görünümlü Dragon Ball oyununu ortaya çıkardı.

Image

Oyun, Dragon Ball FighterZ büyük bir karakter listesine sahip. Piccolo, Goku veya Buu favoriniz olması fark etmez, burada herkes hesaba katılır. Anlaşılması kolay kontrollerle, sizi oyuna dahil olmaktan alıkoyan hiçbir şey yok.

ATTACK ON TITAN

Attack on Titan'ın çekici sanat tarzı, PC için en iyi anime oyunlarının yanında güzelce yerini alıyor. Manga ve TV serisinin hayranları, şehirlerde, ormanlarda ve oyunun ünlü Titan'larının etrafında hareket edip sallanırken kendilerini evlerinde gibi hissedecekler.

Image

Omega Force geliştiricileri sizi, insan etini yutmayı bir tutku haline getiren devasa, ama akılsız, çıplak insansı dev lejyonlarıyla, başka bir deyişle Titanlar'la, dövüşmeniz için Eren ve arkadaşlarının yerine koyuyor.

TALES OF SYMPHONIA

Başlangıçta bir Game Cube oyunu olan bu anime oyunu, 2016 yılında büyüleyici varlığıyla PC'yi süsledi. Eğer onu kaçırdıysanız, bilmeniz gereken tek şey, PC'deki en iyi RPG'ler arasında yer alabilecek bir klasik olduğudur.

Tales of Symphonia, baskıcı bir kötülüğün ve sürekli olarak tüketen doğaüstü bir gücün ortasında dengede asılı duran Sylvarant dünyasında geçiyor. Ama efsaneye göre, bir Seçilmiş Kişi (başka bir deyişle, sen) bir gün yükselecek ve vatanını uçurumdan geri getirecektir.

Image

Bu beşinci kısım sadece Tales serisinin en güçlüsü değil, aynı zamanda PC'deki en iyi anime oyunlarından biridir. Symphonia’nın oynanışı klasik bir gerçek zamanlı savaş sistemine dayanıyor ve birçok farklı teknik, büyü ve strateji denemenizi sağlıyor. Kısacası bu oyun, son jeneriğinden çok sonra bile hatırlayacağınız bir hikaye barındırıyor.

DOKI DOKI LITERATURE CLUB!

Bir kitap kulübünden daha faydalı bir şey pek yoktur, ya da çok az vardır. Yüz binlerce kelime - ve tuhaf cinayet DVD'si - gençleri ve yaşlıları farklı yeni dünyalara taşıyarak ufkumuzu sonsuz bir şekilde genişletiyor. Öte yandan Doki Doki Literature Club! "Çocuklar veya hassas olanlar için uygun değildir."

Image

Sakın Team Salvato’nun dışa dönük sevimli kitap kurdu grubuna aldanmayın çünkü bu görsel romanın altında gizlenmiş üzücü derecede karanlık birkaç katman var. Doki Doki Literature Club! Eylül 2017'de Steam'i vurduğu zaman, iki milyondan fazla indirmeyle hızlı bir şekilde sürpriz bir kült haline geldi ve esir alan, duygusal anlatımı sayesinde PC için en iyi anime oyunlarından biri olarak kabul edildi. Neyse daha fazla ipucu verip tadınızı kaçırmayalım. Birkaç saatiniz ve dayanıklı bir mizacınız varsa, bu anime oyununu mutlaka deneyin.

DANGANRONPA 2: GOODBYE DESPAIR

Çoğumuz, bir noktada, ünlü bir okula gitmek için sıradan çevrelerinden koparılan o özel çocuklardan biri olmayı dilemişizdir. Kuşkusuz genellikle bu hayal Hogwarts'tır. Ancak, Hajime Hinata için - Danganronpa 2: Goodbye Despair’ın kahramanı - 'Ultimate' öğrenciler için prestijli bir okul olan Hope’s Peak Academy'ye katılma hayalini gerçekleştiriyor.

Image

İşte bu noktada, bu anime oyunu çok daha karanlık bir şeye evriliyor: Öğretmeniniz Usami ile tanıştırıldıktan sonra sınıfınız tropik bir adaya dönüşüyor. Ayrıca Usami pembe bir tavşan. Evet…

Tuhaf hikayesi bir yana, Danganronpa 2'yi PC için en iyi anime oyunları listesine sokan şey, aynı derecede tuhaf karakterler seti ve ilgi çekici bir araştırma oyunu olmasıdır.

STAR OCEAN: THE LAST HOPE

Star Ocean serisi, Super Famicom günlerine kadar uzanıyor, ancak PC’ye Kasım 2017'de The Last Hope 4K ‘remaster’ tedavisi alarak ulaştı. Eğer Square Enix serisinde yeniyseniz, The Last Hope başlamak için harika bir yerdir: bu beşinci seri aynı zamanda bir prequel, üstelik prequel olmanın da hakkını verenlerden biri.

Image

Bu anime oyununda yeryüzü, korkunç bir III. Dünya Savaşı'nın ve yıkıcı Kitle İmha Silahlarının kullanımının ardından yıkımın eşiğindedir - konunun günümüz hakkında cesur bir belgesel olmaktan çok bilim kurgu fütürizmi olarak tasarlandığını varsayıyoruz. Her neyse, işte burada siz devreye giriyorsunuz: şaşırtıcı bir şekilde Edge Maverick olarak adlandırılan karakter de dahil olmak üzere dokuz oynanabilir karakterden biri olarak insanlık için yeni bir yuva bulmak size kalmış.

NARUTO SHIPPUDEN: ULTIMATE NINJA STORM 3 FULL BURST

Naruto Shippuden, bolca kitap, TV ve anime oyunlarıyla nihai manga süper kahraman fantezisidir. Bununla birlikte, kanon hakkında geniş bilgiye sahip değilseniz, Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst'un hikayesini tam olarak kavramakta zorlanabilirsiniz. Ancak, bu genişleyen anime serisine dalmak için zaman ayırırsanız - ya da inanılmaz derecede havalı bir ninja olarak bir şeyleri yumruklamaya başlayacak olursanız- PC için en iyi anime oyunlarından birini bulacaksınız.

Image

Bu Bandai Namco dövüş oyunu, yapı olarak selefi Ultimate Ninja Storm 2'ye benziyor, bu nedenle arkadaşlık ve kardeşlik gibi klasik Naruto temalarını keşfeden 12 saatlik bir hikaye yolculuğuna çıkacaksınız. Hikayenin ilginç virajları olan 'Nihai Karar' anları, kanondan kaldırılan olayları takip etmenize veya bunlardan ayrılmanıza olanak tanıyan yol çatallarıdır.

Dövüşün her iki tarafında da yan görevler, alışveriş ve eşya toplama gibi bazı JRPG-lite görevlerine girebilirsiniz. Kuşkusuz hem her yönüyle tatmin edici bir Naruto oyunu hem de kaçırılmaması gereken bir anime oyunudur.

Image

Ve işte buyurun - PC'deki en iyi anime oyunları. Bu tarz bir Japon animasyon stili size göreyse, bu listede sizi meşgul edecek bir çok şey var. Eğer atladıklarım ya da sizin ayrıca sevdiğiniz ancak bu listede olmayan bir oyun öneriniz varsa yorumlarda paylaşabilirsiniz. Bunların arasında ya da sizin seçeceğiniz diğer anime oyunlarından ayrıca incelememi istediğiniz bir oyun varsa onu da istek parça olarak peçeteyle yorumlara bırakabilirsiniz :)

Kaynak: PCGamesN

Kendi işimden çok hobilerimle uğraşıyorum. Sıkı bir fantastik edebiyat okuruyum, kendim de bir şeyler karalıyorum. Bir gün bastırmak dileğiyle diyelim... Arada bir çello çalıyorum ama asla bilmiyorum. Kendi kendime gıy gıy yani... Bir ara Aikido yapmıştım, ama senseim kendini İda Dağları'na vurunca öyle kaldı. Evde sopa çevirmekten başka bir şey yapamıyorum. Japonca öğreniyorum, ömür uzun geldi...En büyük hayallerimden biri de Japonya'yı gezmek, iki çift laf edebileyim istiyorum gittiğimde.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları