My Neighbor Totoro ve Grave of the Fireflies Filmleri Arasındaki Şaşırtıcı Benzerlikler
İki film arasındaki hikayesel ve görsel benzerliklerin üzerine bir yazı.

1988 yılında, Studio Ghibli My Neighbor Totoro ve Grave of the Fireflies filmlerini çifte film olarak yayınladı. Hayao Miyazaki'nin filmi iki kız kardeşin gizemli arkadaşları ile maceralarını anlatırken, Isao Takahata'nın filmi iki kardeşin savaşın dehşet vereci yanını yaşamalarını anlatır. 

İlk bakışta filmlerin pek ortak noktası yokmuş gibi görünebilir. Her iki filmde de çocukları zorlukları aşarken görüyoruz: Totoro'da iki kız kardeşin anneleri hastadır ve onun yokluğunda evi çekip çevirmek zorundadırlar, Grave of the Fireflies'teki zorluklar çok daha acımasız pek tabi. Çocukların yaşadıkları zorluklar dışında ilk başta bu iki film arasındaki benzerlikleri pek de fark edemeyebilirsiniz. Yine de bu filmler sahneler açısından da benzerlikler gösteriyor. 

Twitter kullanıcısı Kaba-san'ın da paylaştığı gibi, iki filmi de benzer zamanlarda durduğumuzda birkaç sahnenin birbirine benzediği görebiliyoruz. Bu benzerlikler oldukça dikkat çekici.

Bir bakalım :

https://twitter.com/22_crychris/status/1294253277878525953

Büyük olanın şemsiye tutarken aynı zamanda küçük olanı taşıdığı ikonik sahne bile görsel bir yansıma gibi duruyor.

Diğer bir açıdan, filmler tamamen zıt. Totoro II. Dünya Savaşı'ndan sonra geçerken, Grave of the Fireflies sonunda geçiyor.

Siz ve çocuklarınız Totoro'yu tekrar ve tekrar izlemek isterken, Grave of the Fireflies'ı bir kez izlemek yeterli gelecektir tabi ki üzülmekle ilgili bir sorununuz yoksa bu değişebilir. 



kaynak: ann

Anilist = https://anilist.co/user/MehmetCelep/animelist Osu! = https://osu.ppy.sh/users/15275585 League of Legends = https://tr.op.gg/summoner/userName=Hz+Thresh Discord = Hz Mehmet Celep#7476

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları