Mobil Anime Oyunları (En iyi 6)
Anime oyunları son bir kaç yılda tutan oyunları sayesinde iyice artmaya başladı, bu artış pek tabi oyun konsolu ve bilgisayar gibi platformlar dışında Android ve IOS'a da yayıldı. Gelin bir bakalım.

Anime oyunları çok yayıldı ve her yerde görmeye başladık ancak bunların yüzde doksanı bir birini tekrar eden oyunlara dönüştü. Bunun dışında bu oyunların pek çok artı ve eksisi de var. Nasıl birisini seçip yoğunlaşacağım diye düşünenlere gelsin bu liste benden. Unutmadan, önceki yazılarıma da göz atmak isterseniz ve ya bana ulaşıp özellikle bir oyunu/animeyi incelememi isterseniz profilime bir bakıverin, gerekirse tartışırız da.


6. ONE PIECE Run, Chopper, Run!

Image

  • Platform: App Store, Google Play
  • Yayımcı: Bandai Namco Games
  • Geliştirici: Bandai Namco Games
  • Yayınlanma tarihi: Kış 2013

Chopper bilindiği üzere One Piece animesinin ana karakterlerinden birisi, oyunda ise asıl karakter olarak karşımıza çıkıyor. Basit ve eğlenceli bir oyun arıyorsanız bu oyunu tavsiye ederim. Listedeki oyunların aksine Hikayesi olan bir oyun değil ancak Flappy Bird gibi basit oyunları seviyorsanız tavsiyem bu oyuna bir göz atın demektir.

Flappy Bird ile çok benzer demiştim, aynı şekilde oynuyorsunuz, Kuş yerine Chopper var oyunda. Flappy Bird gibi dediğime bakmayın daha kolay ve çeşitlilik sahibi bir oyun. Sadece basarak zıplama anlamında oyun Flappy Bird'e benziyor ancak bana göre bir Crash! havası da yok değil. Chopper'ın yedi formu bulunuyor oyunda. Bunun dışında pek çok kostüm de oyunda mevcut, olabildiğine tatlı oluyor Chopper'ımız. Ben oyunu hala ara sıra oynarım, şiddetle tavsiye ediyorum.


5. Spiritual Awakening

Image

  • Platform: App Store, Google Play
  • Yayımcı: SH Studio
  • Geliştirici: SH Studio
  • Yayınlanma tarihi: Aralık 2017

Spiritual Awekening bir Bleach oyunu, anime ile çok benzer şeyler taşıyor. Detaylıca anlatacağım ancak genel olarak bir sunayım. Oyuna girdiğinizde öncelikle karakterinizin adını seçiyorsunuz. Oyunun kendisi bir Rol Yapma Oyunu seçebileceğiniz karakterlerin ise sınırı yok gibi bir şey. Şu anda oyunda Gotei 13 ve dünyadaki karakterler eklenmiş durumda. Yavaştan da Espada ve Visored karakterler eklenmeye başlandı. Güncellemeler seri olarak gelmekte, sebebi ise yayımcı şirketin zaten bu oyunu Çince olarak sunmuş olması ve iyi bir geri dönüş almasından dolayı İngilizce olarak tekrar sunması.

Oyuna bu şekilde bakıldığında güzel gibi görünüyor ancak bir de karanlık yanı bulunmakta. Her ne kadar oyunun içerisinde yapabilecekleriniz çeşitli olsa da. Bunlar kadın karakterlerle çıkmak ve onların kıyafetlerini düzenlemeyi içeriyor, hatta stamina yani enerji toplamak için gelişen seviyelerle yemek yemek olsun, klasik hikaye modu, unutulmaz dövüşlerin tekrarını yapma, pvp arena diye devam etse de oyunda iyi bir yere gelmek hiç para ödemeyen birisi için imkansız.

Ücretsiz olarak gözüken oyun kesinlikle ücretsiz değil. Tüm karakterleri açmak ve ilk yüzün içerisine girmek istiyorsanız en azından harcamanız gereken para miktarı üç yüz dolar. Bu da yaklaşık bin iki yüz liraya gelen saçma sapan bir rakam. Oyunun düzenlediği etkinliklere katılmak için de para yatırmanız gerekiyor. Güç taşı olarak geçen Magatama'lar anında bitiyor ve tekrar sahip olmak için ya uzunca bir süre oynamanız ya da tekrar tekrar para ödemeniz gerekli. Ben şahsen ilk gününden beri oynuyorum, para yatırmadım ancak benimle başlayan herkes on katım güçlü. Oldukça üzücü. Eğlenmek için arada bir girecekseniz tavsiye ederim, ilk yüze girmek istiyorsanız hatırı sayılır bir parayı hazır edin derim.


4. Pokemon GO

Image

  • Platform: App Store, Google Play
  • Yayımcı: Niantic
  • Geliştirici: Niantic
  • Yayınlanma tarihi: Haziran 2016

Pokemon Go'yu duymayan insan az. Anime dünyasında duymayan kalmamıştır zaten. Oyunu ben yine de anlatayım. Oyun Pokemonlarınızı yakalamanız üzerine kurulu. Kendiniz yakalıyorsunuz, gerçek Dünya'da. Bildiğiniz yürüye yürüye aramanız gerekiyor. GPS üzerinde bölgesel haritalar çıkartılmış ve maksimum insan koşu hızı ile sınırlandırılmış ve etrafta Pokemon radarınız ile geziyorsunuz. Sonrasında çıkan Pokemonları Poke topu atarak yakalıyorsunuz ve fazlalarını biriktirirek gelişmişimini sağlıyorsunuz. Fazlaları derken şunu diyorum, iki Pikachu'nuz var birisi diğerinden daha güçlü. Ötekini geliştirmek için zayıf olanı kullanabiliyorsunuz. Pek tabi Stardust yani yıldız tozu isminde ikincil bir geliştirme biriminiz var. Bunlarla da gücünü arttırabiliyorsunuz Pokemonunuzun.

Oyunun ünü ise bir kaç hafta da değer olarak THY'yi geçmiş olması. Öyle ki parklar ve bahçeler doldu 2016 yılının Haziran ayında ancak oyun şu günlerde o denli ünlü değil. Bunun sebebi pek çok eksiğinden yararlanarak BOT karakterler ile oynatılabilmesiydi başta. Her ne kadar bunu çözmüş olsalar da sonrasında olanlarsa oyuncu kitlesinin azalması ile rekabet ortamının kaybolması oldu. Bir ülkede herkes bir oyunu oynarsa ancak başarılı olabilen bir oyun. Aynı zamanda oyun oynamak için dışarı çıkılması oldukça saçma ancak amacına ulaştı. Amacı Japonya'daki Hikikomori olarak adlandırılan evden çıkmayan insanların sosyal hayata karışmasıydı. Kesin bir başarı imkansızdı ancak makul derece de başarılı olundu.

Bol bol gezen arkadaşları ile oynanabilecek bir oyun. Yurt dışında bir kaç tane takım cafesi bile var ve çok eğlenceli yerler deneyimlediğim kadarıyla. Oyun Türkiye'de hala daha yüklenilebilir değil. Bu nedenle APK'sı ile yüklemeniz gerekli. 


3. Yu-Gi-Oh! Duel Generation

Image

  • Platform: App Store, Google Play
  • Yayımcı: Konami Digital Entertainment
  • Dağıtıcı: Other Ocean Interactive
  • Yayınlanma tarihi: Ocak 2014

Yu-Gi-Oh! oyunları 2000-2003 yılı arasında gerçekten epeyce çıkmıştı. İnternet beni yalanlayabilir bu konuda bir şey diyemem zira benim çocukluk dönemimde çıkan bu oyunları almak için CD ve DVD satan korsan abileri aramamız gerekiyordu. Oyun sayısı gayet azdı, sonra sonra geldi oyun kültürü ülkemize. Her neyse, bu oyunlar bir süre sonra popülaritesini yitirdi zira internet alt yapıları olmadığından bir süre sonra yapay zekaya karşı oynamak sıkıcı geliyordu. Anime de kurallar konusunda hiç bir zaman açık olmadı. Anime'de kafalarına göre oynuyor gibiydi çoğu zaman, bu nedenle oyunlar çok etkili olmadı ancak Duel Generation ve Duel Links! gibi oyunlarla günümüzde popülerleşen Kart Oyunu kültürüne katıldı. Bu katılımı anime desteklemedi ancak Kart Oyunu sevdalıları animeyi destekledi.

Oyun Magic Spells(Büyü kartları),Trap kartları(Tuzak kartları), Monsters(Yaratıklar) pek tabi bu yaratıkların çeşitleri de oyunda ekli. Animede ki anlaşılmayan oyun kurallarını anlamanız için size bir temel veriyor oyun. Online ve Offline olmak üzere iki tipte de oynamak mümkün. Bu şekilde internetim yok diye düşünmenize gerekte kalmıyor. Oyundaki toplam kart sayısı ise şaşılacak derece de fazla 6000 adet. Eğer kart oyunlarını seviyorsanız bir bakın derim.


2.NARUTO X BORUTO NINJA VOLTAGE

Image

  • Platform: App Store, Google Play
  • Yayımcı: BANDAI NAMCO
  • Dağıtıcı: BANDAI NAMCO
  • Yayınlanma tarihi: 19 Aralık 2017

Bandai Namco çok fazla eleştrilen bir şirket. İnternet destekleğinin Avrupa'nın bir kısmı, Kuzey Amerika ve Japonya'da iyi olması sebebiyle pek çok ülkede(Bizim ülkemiz de dahil) internet bağlantısı sorunu yaşanıyor ancak bu duruma Google Play ile el atmışlar ve biraz hafiflemiş. Yakın zamanda gelecek olan Naruto to Boruto: Shinobi Striker oyununun da bir reklamı niteliğinde ve de basiti olan bu oyunda kendi köyünüzü korumak için bir kale kuruyorsunuz. Bu kalenin etrafını tuzaklar la çeviriyorsunuz. Eh kalanı malum zaten.

Karakterlerimize ve oynanışlara bir bakarsak Naruto Uzumaki, Sasuke Uchiha, Kakashi Hatake, and Sakura Haruno gibi önemli karakterler mevcut. Pek tabi isminden anlaşılacağı gibi Boruto da şu anda aktif olarak kullanımda. Yeni karakterlerin ekleneceği konusunda da bir açıklama yapılmış durumda, oyunun Türkçe desteği tabi ki yok zira Türkçe birincil öncelikli bir dil değil. Bunu söylememin sebebi ülkem insanı bu yönde eleştirmiş ve "Lolde var ama kardeş?" gibi cümleler kurmuş olmaları. Lol'de yeni server geldikten sonra eklendi dil paketi, hatta daha da sonra unutmayın.

Dört kişiye kadar takım desteği bulunan oyunda yapmanız gereken şey çok basit. Teknikleriniz ve oyun içi hareketleriniz gayet basite indirgenmiş. Çok rahat bir şekilde hareket ediyorsunuz. Grafiklerine gelince zaten çok sayıda çıkan Naruto oyunu ile grafikler gayet güzel ayarlanmış. Eski telefonlarda ısınma sorunu yaşanması normal ancak telefonda oynanabilecek en güzel oyunlardan da birisi yapılmış durumda.


1.Bleach: Brave Souls

Image

  • Platform: App Store, Google Play
  • Yayımcı: KLab Global Pte. Ltd.
  • Dağıtıcı: KLab Global Pte. Ltd.
  • Yayınlanma tarihi: Haziran 2015

Bleach: Brave Souls hakkında söylenecek pek fazla bir şey yok açıkcası. Eğer seriye hakimseniz, hikaye modu içinde neredeyse anime ve manganın bire bir referanslarını bulmanız mümkün. Oyun karakterlerine bakarsak ilk olarak İchigo'yu elde ediyoruz. Oyunda iki yıldızlık bir karakter olarak geçiyor. Karakterler birden beşe kadar. İchigo iki ise beşler kim diyebilirsiniz ancak genel olarak dağılım çok güzel yapılmış durumda bana göre. Hikaye anime ile de sınırlı değil bunu unutmayayım. Şu anda serinin son kısmına giriş yapmak üzere oyun, hatta kontrol edemediğim şu bir aylık süreçte geçmiş olması da mümkün.

Grafik olarak bakarsak bence telefon oyunlarından çok üstün bir grafik beklememek gerekli zaten pek tabi önceki yazılarımı okuyan arkadaşların bildiği üzere ben retro oyunları çok severim ve bu oyun da bana eski oyunları hatırlattı hafiften. Bu nedenle de normalin üzerinde hoşuma gitti. Bleach'e meraklıysanız ve ya animeyle ilgileniyorsanız kesinlikle oynamanız lazım. Serinin uzunluğu gözünüzü korkutuyor ve bir türlü başlayamıyorsanız da aynı şekilde bir göz atın derim.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları