JRPG'lerin Bir Başka Trendi: Abla Karakterleri
Bilmiyorum siz de fark ettiniz mi? Son zamanlarda birçok büyük çaplı Japon rol-yapma-oyunu (RYO) henüz ergenlik çağına bile ulaşmamış kız kardeş modeli yerine abla karakterleri şekillendirip kullanmayı tercih ediyorlar.

   Birazdan "aa sahiden yaa" diyeceğiniz bu yeni model oldukça ünlü olup çok satanlar listesine giren oyunlarda sıkça rastlanan bir durum. Cezbedici/çekici ve romantik ilgi kaynağı olmalarına karşın genelde oyunların ana kahramanları olarak yer almıyorlar. Bunun yerine yapay zekayla hareket eden sıcakkanlı ablaları temsil ediyorlar. 

   Ayrıca öyle çok aşırı derecede büyük olmak zorunda da değiller, kahramandan bir iki yaş büyük olan abla karakterlerinden de bolca görüyoruz. Kesin olan bir şey varsa o da ana kahramandan daha fazla ilgi topladıkları ve çekici oldukları. 

   Japonca'da içerisinde abla karakteri barındıran oyunlar "toshiue gee" (年上ゲー) ya da daha uzunca olarak "toshiue no onee-san gee" olarak çağrılıyor ki teknik olarak yaşlı/eski oyun (older games) demek oluyor. Bizdeki olgun anlamına gelen büyük ifadesini kullanabiliriz gibime geliyor.

 2ch, aracılığıyla bazı bu tarz oyunları paylaşalım istedik: 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

ImageImageImage

Peki bundan ne çıkarabiliriz ? Algı oyunu filan diyenleriniz ya da en azından aklından geçenler olur diye tahmin ediyorum. Bu tarz trendler gelir gider sürekli. Oyunun ilgi çekip çok satmasını sağlayacak hemen hemen her türlü fikir ticari amaçlar doğrultusunda kullanılır ve kullanılacaktır. Küçük kız kardeş karakterleri sonsuza dek bir köşeye attılar diyemeyiz. Gelecek yıl da onlar moda olursa hiç mi hiç şaşırmam. İyi oyunlar herkese.

Kaynak: www.kotaku.com

2011-2017 GAÜN Elektrik-Elektronik Müh.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları