Her Şeyi Çalar; Bir Kadının Göz Yaşları Dışında: Lupin III
Suç romanı yazarı Maurice Leblanc'ın unutulmaz karekteri Arsen Lupin'in torunu Lupin III (Sanse)'nin 50 seneyi aşkın hırsızlık ve berduşluk hikayesi.
  •    Monkey Punch tarafından 1967 senesinde manga olarak çıkışını yapmıştır. 1971 senesinde animeye uyarlanarak efsaneler arasına adını ön sıralardan yazdırmıştır. Halen daha devam eden serinin ana karekteri Lupin'in hikayesinin bu kadar süredir devam etmesinin başlıca sebebi episodik yapısıdır. Genel olarak 2-3 bölüm süren küçük olayların karması olan seri aynı karekterler ile devam eder. Peki bu karekterler kimdir?ImageImage

Arsen Lupin III

Zeki, düzenbaz, sevecen, sert bazen de daha farklı. Kimi zaman bir Robin Hood gibi. Kimi zaman bir lawfull evil. Çok kaotikleştiğini göremezsiniz tabi. 5 ana seride farklı ceket ve kravatlar giymesi Lupin dönemlerini ayırmanın en belirgin yoludur.

Part 1 - Green Jacket

Part 2 - Red Jacket

Part 3 - Pink Jacket

part 4 & 5 - Blue Jacket

Hakkında çoğu şey bir gizemdir. Dedesinin Lupin olup olmadığı bile bir sır perdesinin arkasındadır. Dünyadaki bütün bayanlara aşık olduğunu söyleyen Lupin'in en uzun ilişkisi Fujiko Mine ile bile olsa tek evliliği Rebecca Rossellini'dir. Olur öyle Fujiko'm.

Fujiko Mine

Lupin'in sevgilisi, dostu, düşmanı dürüst olmak gerekirse en tutarsız tanıdığı. Hırsızlık konusunda Lupin ile yaraşır bir yetenek sahibi. Güzelliğini ve çekiciliğini kullanmayı iyi biliyor. Lupin salak tabi. İnat etti 50 senedir vaz geçmiyor bu bayandan. Kız güzel güzel olmasına ama seni idama bile sürükledi. Tamam kurtuldun ama kurtulmasaydın? Yok ya kesin kurtulurdu. Jigen Daisuke var en nihayetinde yanında. Kendisine odaklanan Lupin The Third : Fujiko Mine's Lie filmi ve Lupin III : The Woman Called Fujiko Mine anime dizisine bakılabilir.

Jigen Daisuke

Lupin'in yardımcısı ve arkadaşı. Bilinen en iyi nişancılardan biridir. Lupin ile türlü çatışmalara girmiş ak pak olmasa dahi kurtulmuştur. Sevgili şapkası ve altıpatlarıyla Lupin'in en iyi dostlarındandır. Kendisine odaklanan Lupin The Third: Jigen Daisuke no Bohyou filmine bakılabilir.

Ishikawa Goemon XIII

Lupin ile ilişkileri bir dost olarak değil bir düşman olarak başlamıştır. Japon Robin Hood'u Ishikawa Goemon'un soyunun 13. varisi. Seri gelen mermileri katanası ile geri yollayabiliyorken neden Lupin'i halen daha yenemedi, yendi aslında ama bir o kadar Lupin yendi, ben de anlamadım. Samuray onuru falan filan ama inatla kadınlar ile mesafeli. İki dakika akıllı olsa harem kuracak bir potansiyele sahip. Kendisine odaklanan Lupin III:Fuuma Ichizoku no Inbou ve Lupin the IIIrd : Chikemuri no Ishikawa Goemon filmine bakılabilir.

Lupin III izleme sırası?

Episodik bir seri olması hasebiyle her seri arası bağlantı minimal düzeyde. 5 ana serinin arasında şahsi favorim Lupin III(2015) Part 4. Size önerim onunla başlamanızdır. Çünkü ilk 3 part eski gelebilir. Bunun dışında bir sürü filme ve kısa seriye sahip. En ünlüsü ünlü anime yapımcısı Miyazaki'nin elinden çıkan Lupin III: Cagliostro no Castle'dir. Animasyon konusunda eşsizdir. Hadi şimdi gidin başlayın seyretmeye.

Kendisi hakkında çok bir şey yok. Yalnız olmayı sever. Animeleri,Süper Kahramanları,Oyunları ve kitapları sever. Batman için kurşun yer. Raven için can verir. Kurapika için kan döker. Robotlar havalıdır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları