Harvey Ödülleri’nin En İyi Manga Dalı İçin 5 Tane Muhteşem Aday Var
Harvey Ödülleri, bu yılki ödüller için adaylık listesini Pazartesi günü açıkladı. Buyurun, En İyi Manga kategorisindeki adaylara bir göz atalım.

Çizgi romanlarda ve Sequential Art* konusunda öne çıkan çalışmaları onurlandıran Harvey Ödülleri, bu yılki ödüller için adaylık listesini Pazartesi günü açıkladı. En İyi Manga kategorisindeki adaylar:

-  Gou Tanabe’nin H.P. Lovecraft's At The Mountains Of Madness’ı (H.P Lovercraft’ın Deliliğin Dağlarında’sı) (Dark Horse Manga tarafından yayımlandı)

-  Yoshiharu Tsuge’nin The Man Without Talent’ı (Yeteneksiz Adam) (New York Review Comics tarafından yayımlandı)

-  Moto Hagio’nın The Poe Clan’ı (Poe Klanı) (Fantagraphics tarafından yayımlandı)

-  Kousuke Oono’nın The Way of the Househusband ‘ı (Ev Erkeği’nin Yolu) (Viz Media tarafından yayımlandı)

-  Kamome Shirahama’nın  Witch Hat Atelier’ı (Cadı Şapkası Atölyesi) (Kodansha Comics tarafından yayımlandı)

(Witch Hat Atelier)

Harvey Ödülleri, En İyi Manga kategorisini 2018’de ekledi. Kabi Nagata’nın My Lesbian Experience with Loneliness (Benim Yalnızlıkla Lezbiyen Deneyimim) mangası bu kategorideki ilk ödülün sahibi olmuştu. Kōhei Horikoshi’nin My Hero Academia ‘sı ise geçen yıl bu ödülü kazanmıştı.

Geçmiş yıllarda "Best American Edition of Foreign Material (Yabancı Materyalin En İyi Amerikan Baskısı)"kategorisinde, diğer çizgi romanların yanı sıra mangalar da aday olmuştu. Hajime Isayama’nın Attack on Titan mangası 2014’te bu kategoride en son ödül alan manga olacaktı. One-Punch Man ve Showa: A History of Japan (1953-1989), 2016’da, kategorinin son yılında, aday gösterilmelerine rağmen kazanamadılar. 

Eisner Ödülleri’nin ve diğer Kuzey Amerika çizgi roman endüstrisi ödüllerinin aksine, Harvey Ödülleri doğrudan çizgi roman profesyonelleri tarafından aday gösterilir ve seçilir.

 Harvey Ödülleri’nin bu sene dijital bir etkinliği olacak. Açılış töreni, 8-11 Ocak’ta New York Comic Con’un Metaverse etkinliği süresince canlı yayınlanacak. Harvey Ödülleri’nin organizatörleri, ödül töreninin ayrıntılarını ileri bir tarihte duyuracak.

*Sequential Art: 1985 çıkışlı, Comics and Sequential Arts kitabında Will Eisner, sequential art’ı şöyle tanımlar: Bir fikri dramatize etmek veya bir hikayeyi anlatmak için resim ve kelimelerin bir araya gelmesidir.

Kaynak:  ann  

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları