Pazartesi Sendromunun İlacı Kısa Animeler #1
Sizlere biraz da kısa animeleri tanıtmak istiyoruz. Başkalarının da mutlaka görmesi gerektiğini düşündüğünüz kısa animeler varsa yorumlarda belirtirseniz önümüzdeki haftalarda o animelere de yer verebiliriz.

Fushigi na Elevator (1991)

Koji Yamamura imzalı “Fushigi na Elevator” (The Elevator) adlı kısa anime; kalabalık, beton yığınlarına gömülmüş bir şehirde yaşayan küçük bir çocuğun yaşamından bir kesite konuk oluyoruz.

Okula gitmek üzere evden çıkıp asansöre binen çocuk, aslında bu asansörle bir yolculuğa çıkar. Asansör önce sarsılır, sonra hiç durmadan yere doğru yoluna devam eder. Durduğunda ise çocuk kendini başka bir dünyada bulur. Yerin altında, şehrin kalabalığı ve üst üste beton binaları ile zıtlık oluşturan ayrı bir evren gibi görünen bu yerde çocuğun yolu, güzel sesli bir kuş ile kesişir.

Yamamura Animations’ın 1991 tarihli yapımı olan “Fushigi na Elevator”, Hiroşima Uluslararası Animasyon Festivali’nde “Works for Children” kategorisinde ödül kazansa da yetişkinlerin de merakla ve ilgiyle izleyeceği bir anime.

Animeyi izlemek için tıklayınız.

Dream (2020)

Neden rüya gördüğümüz konusunda hâlâ net bir ortak görüş ortaya konulmuş olmasa da rüyalar pek çok farklı eserde kendine yer bulmuştur. Tam olarak gizemini çözemediğimiz için olsa gerek iyisini de kötüsünü de sanatın her dalına katmayı başarmış insanlar.

Bu animede de bir rüyaya konuk oluyoruz. Küçük bir çocuğun resimli kitabının başında uyumasıyla suyun altından bulutların üstüne kadar uzanan fantastik bir yolculuğa çıkıyoruz. Üstelik bu yolculuk sırasında bir de tanıdık yüz görüyoruz. Toei Animasyon tarafından yapılan anime, 6 dakikaya stüdyonun maskotu olan Nagagutsu wo Haita Neko’daki Pero ile küçük çocuğun dostluğunu da sığdırıyor.

Animeyi izlemek için tıklayınız.

Ghiblies: Episode 2 (2002)

Bir Studio Ghibli yapımı olan Ghiblies'in ikinci bölümü, artık Ghibli'de çalışmayan Yoshiyuki Momose'nin yönetmenliğini üstlendiği bir yapım. Aynı karakterler etrafında dönen farklı hikâyeleri ele alan anime hem eğlenceli hem de biraz duygusal. 

Farklı stillerin kullanıldığı animede, bir kurgu animasyon stüdyosunda çalışan birbirinden farklı özelliklere sahip çalışanların hayatından kesitler izliyoruz. Bir öğle yemeğinde köri yeme yarışmasından bir çalışanın ilk aşkının öyküsüne kadar bizi farklı yerlere götüren bu kısa animede, animasyon stüdyosunda çalışanların kendi hayatlarından ilham alınmıştır. Bir de özel not: Animenin adı, Ghibli gibi orijinaliyle değil de /'giblsi/ şeklinde telaffuz edilmektedir. 

Animeyi izlemek için tıklayınız.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları