Carciphona ve Shilin
Okuyacak bir şeyim kalmadı, iyi çizerler belli mi diyorsunuz? Shilin ile tanışmadıysanız o kaybı gidermek zorundayız.

Image

Öncelikle size Shilin kimdir diye tanıtmam gerek ancak buna ona direk olarak sorduğum sorularla biraz röportaj havasındaki yazımla başlamak istedim. Kendisi çok hoş sohbet birisi,  hakkında bir yazı yazacağımı söyledikten sonra sorum olursa çekinmeden sormamı istedi. Bende bulunmaz bir nimet olarak yapıştım.

Image

Kendisi Çin kökenli ancak Kanda'da yaşamakta olan bir çizer. Pek çok çizim işi yaptığını da söylememiz gerekli. En tanınır işi ise ülkemiz için geçerli olarak League Of Legends karakteri Sona'nın yenilenmiş hali. Evet, kendisi karakter yenilenmesinde en çok göze çarpan karakterle kendisini bize tanıttı ancak kimse araştırmadı.

Sorularıma çalışmasını nasıl bir platformda yaptığını sordum ancak beni direk olarak twitch adresine yöneltti. Twitch çizimlerini o kadar beğenmiş ki anime maratonunda kendisine yer vermiş hatta reklamını yapmış. On bin kişiye kadar çıkan yayınlarında zaten her soruya cevap verecek kadar güzel bir insan kendisi. Aşık olduk olacağım desem yeridir. Tüm çizimleri tek başına yaptığı için Jump hızı beklememiz mümkün değil.

Image

İşine bu kadar özen gösteriyor ancak anime gibi bir fikri var mı diye sormadan da edemedim. Buna cevabı çok hızlı oldu, önce bir güldü sonra dedi ki çok fazla para lazım. Sektörden pek anlamadığım için Jump ve benzeri firmaların yardım edebileceği kadar kaliteli çizimleri varken neden bu şekilde düşündüğünü sorduğumda "O tarz firmalarda haftalık olarak çıkartılan sayfa sayısı çok fazla, kalitemin düşmesi bir yana köle gibi çalışmam lazım. Ayrıca Japonca'da bilmiyorum. Belki Çin'de olabilirdi lakin şu an yaptığım şey beni tatmin ediyor." oldu. Bu nedenle arkadaşlar anime hayali kurmayın Carciphona okuduktan sonra. 

Shilin'den yeterince bahsettim, çok tatlı birisi olduğunu da söyledim ancak mangaya hiç değinmedim henüz. Olabildiğince spoilerdan arınmış bir şekilde anlatmaya başlayacağım ancak öncelikle çizim tarzından bahsetmem gerekli. Bunca kaliteli işin okuyuculara çok basit bir sorunu var. O da çizimlerini çok büyük yapması. 9000x6000px üzerinden yapılan çizimler gerçekten interneti zorluyor. Telefondan girip okumak isteyen arkadaşlara duyulur. Bunun dışında bir de çok fazla detay olunca takip etmek bir miktar zorlaşıyor. Gölgelendirme teknikleri ve çizim varyasyonları da Japon mangalarından bir miktar farklı. Renklendirme başta bir miktar özensiz gibi geliyor ama gözünüz alışınca gayet güzel bir şekilde devam ediyorsunuz.


Image

Gelelim mangaya...  Okumak için öncelikle Shilin'in kendi sitesini kullanmanız gerekiyor. Oradaki açıklamaya bakarsak şöyle demiş;

"Carciphona fiziksel bedene sirayet eden ve ruhsal varlıkları bedenden ayıran bir hastalıktır.  Bu hastalık tedavisi olmayan ve Malstorm'un diyarlarına doymak bilmeyen, gözünü kan bürümüş bir yaratık gibi saldırmaktadır. Eski söylentiler Büyücülerin iblis ruhlarının çağırılması sırasında ortaya çıkmış lekeli bir bulut olduğunu söyler. Carciphona o günahkar ölümlü büyücülerin bu diyara bıraktıkları lekedir. Bu ölüm lekesi ile doğmuş kişilerin tedavisi hızlı bir ölümdür ve bu merhametli ölüm verilmediyse kısa acıyla dolu bir yaşam sürdürürler. Bu büyük talihsizliklerin nedeni olarak görülen büyü ise Maelstorm'daki pek çok krallığın da iş birliği ile Yasaklamalar ile ortadan kaldırıldı.  Şeytani olarak görülen büyüyü kullanan kişileriyse halkın isteği,  hakimler ve jürilerin kararıyla memleketlerinden sürülmesine başladı.

Bu lanetle doğmuş ve anlaşılamaz güçteki büyü ile kutsanmış olan Veloce yolculuğuna başlamaktadır. Aradığı şeyse bir tedavi değildir, o sadece kendi memeleketine dönmek için bir yol aramaktadır.  Yolunu ararken tek dileği ise sadık bir dostu-uşağı ile tekrar bir araya gelmektir. Bu uzun yolculuğunda peşinde onun izini takip eden bir suikastçı parçalanmakta olan barışı yönetiyor.

Başka bir deyişle dünya hala Carciphona lekesini-simgesini hala lanetli olarak görmekte; ancak dünyanın bildiği asırlık doğrular yeniden şekillenmekte."

Elimden gelebildiğince düzgün bir çeviri yapmak istedim; ancak akademik makalelerden çok daha farklı edebi yazılar olduğu için hatam olduysa lütfen affedin. Konumuz Maelstrom adında "Cennetin bir zamanlar yer yüzüne değdiği yer." bir dünyada geçmekte. Veloce ise ana karakterimiz, beyaz saçlı hafiften erkeksi bir görünüme sahip bir karakter. Keskin yüz hatlarından hemen kadın diyemiyorsunuz ancak biraz tanıyınca gerçekten çekici genç bir kadın kendisi. Ana hikayemiz onun yolculuğu ancak çok güzel görsellere sahip karakterler, sağlam bir kurgu ile karşılanıyoruz. Biraz daha devam edersem hikayenin kendi içine girmeye başlayacağım, bu nedenle olabildiğince uzak dururken yazımı nasıl ulaşabileceğinize dair bilgileri vererek sonlandırıyorum.

Image

Önceden söylediğim gibi Carciphona'nın Türkçe bir çevirisi yok bu nedenle kendi sitesinden okumanız gerekmekte. Bu site de carciphona.com. Okumayı düşünüyorsanız çizgi roman şu anda  altıncı sezonuna hazırlanıyor. Her pazartesi iki sayfa olarak ekleniyor ve sitenin kendisinde bir geri sayım var. Çizeri tanımak istiyorsanız twitch üzerinden direk Shilin diye aramanız yeterli.  Bölümleri çizilirken izlemenize de olanak veriyor yayınları dikkatinize.  Umarım yazımı beğenmişsinizdir, daha uzun ve detaylı yazmak isterdim ancak spoiler'dan kaçarken yazmak oldukça zor. Umuyorum ki bu güzel çizgilere sahip genç kadına siz de destek verirsiniz. Kudret iyi günler diler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları