Büyük Anime Sitelerinin Listelerine Rakip Discord Botu [Mudae'ye Farklı Bir Bakış]
Başlığın taşıdığı içeriğe girmeden önce bilmeyenler için Discord Botu olan Mudae'den kısaca bahsedelim:

Mudae 2019 Mart'ta Discord'a sunulmuş bir tür harem toplama botudur. Mudae'nin pokemon toplama oyunu da mevcut ancak bizi ilgilendiren kısmı harem toplama kısmı.

Discord'da çok sayıda harem toplama oyun botu olmakla beraber Mudae hiç şüphesiz ki bunların en geniş kapsamlısı ve popüler olanı. Sadece anime, manga ve webtoon değil Amerika ve Avrupa kaynaklı çoğu comics karakterlerini de kapsamaktadır. 60000'den fazla karakter içermekte ve gün geçtikçe de büyümeye devam etmektedir.

Nasıl oynandığından kısaca bahsedecek olursak Mudae size saat başı oynadığınız sunucudaki yöneticinin seçeceği şıklara göre değişen 10 - 13arasında zar atma (Mudae buna roll diyor. "Zar atmak" şahsen en çok yakıştırdığım karşılığı olduğu için böyle diyeceğim.) hakkı tanır. Siz gerekli komutu girdiğinizde size rastgele karakterler çıkarır. Siz hareminize almak istediğiniz karakteri emoji ile tepki vererek hareminize katabilirsiniz. Sizin aldığınız karakterin başkasına çıkma ihtimali yoktur. Aynı şey onlar içinde geçerlidir. Mudae başlangıçta size üç saate bir hareme alma hakkı verir. Siz o hakkı kullansanız da kullanmasanız da üç saatin sonunda o hak kaybolur. Her karakterin hareme alınma oranına ve beğenilme oranına göre bir parasal değeri vardır. Mudae parası kakeradır ve birkaç tane elde etme yöntemi vardır. Kakera harcayarak çeşitli seviyelere gelebilme, zar atma sayınızı artırabilme, dilek listenize yazdığınız karakterleri çıkarma şansınızı artırabilme gibi bir sürü seçenek içermektedir.

Ayrıntı sayılsa da bir özelliğinden daha bahsetmem icap ediyor. Mudae'nin size belli bir komutta günde bir kere fazladan zar atma şansı verebilmesi için en az beş karaktere beğenme komutu girmeniz gerekmektedir. Normalde beğenme listesini sınırsız şekilde oluşturabilirsiniz de... İşte benim de bu konuyu açma sebebim bu durum.

Mudae ben bu sohbeti hazırlarken 1,885,790 sunucuda bulunmakta idi. Bu da milyonlarca insanın mudae oynadığını göstermekte. Mudae'ye $top komutu girdiğinizde size en çok hareme alınan ilk 1000 karakteri, $topl komutu girdiğinizde en çok beğenilen ilk 1000 karakteri gösterir. Bu da demektir ki Mudae'nin oluşturduğu listeler milyonlarca anime izleyicisinin oluşturduğu listelerdir. O sebeple Mudae'nin istatistiksel olarak anlamlı listeleri olduğunu düşünmekteyim ve bu yazıda Mudae'nin ilk 20'deki karakterlerini diğer büyük anime sitelerinin listeleri ile karşılaştıracağım.

Mudae x MyAnimeList Karşılaştırması

Mudae x MyAnimeList Karşılaştırması

Mudae x Anime_Planet Karşılaştırması

Mudae x Anime_Planet Karşılaştırması

Mudae x AniList Karşılaştırması

Mudae x AniList Karşılaştırması

Mudae x AniSearch Karşılaştırması

Mudae x AniSearch Karşılaştırması

MyAnimeList x Anime_Planet x AniList x AniSearch Karşılaştırması

MyAnimeList x Anime_Planet x AniList x AniSearch Karşılaştırması

Mudaede hanımcılık kazanmış :D

Mudae'de diğer platformlara göre waifu akımının baskın geldiği aşikar. Sonuçta harem mantığı ile karakter toplayan insanlar daha fazladır. Diğer platformlarda karaktere olan sevgi ve karakterin popülaritesi daha ön planda. O sebeple Mudae'deki beğeni sıralamasını daha ön plana çıkardım ama pek bir şey değişmemiş gibi görünüyor. Bunun dışında Mudae oynayan kişilerde genelde "Yüksek sıralamalı karakteri sevmesem de alayım, sunucuda derecem yükselsin, yüksek kakeralı karakterlerim olsun." mantığı da olabiliyor. Hali ile yüksek sıralamalı bir karakteri hareme alma işi çorap söküğü gibi artıyor olabilir.

 

Kırmızı ile işaretlediklerim her listede ortak olan karakterler. En son dört büyük sitenin karşılaştırmasını da ekledim. Mudae beğeni sıralaması en fazla anilist ile örtüşüyor gibi. Anisearch popülasyonu ise benim gibi eski animeleri daha çok seviyor. Anilist Satoru Gojou'yu ilk beşe oturtarak biraz daha güncel gidiyor.

 

"Modoo listolorondon oyo istotostok çokor." diyen ben kendi teorimi kendim çürüttüm gibi geliyor ama bir şekilde hala Mudae sıralama listelerinin animeseverlerin nabzını tuttuğuna inanıyorum. 

Mudae'de bazı karakterlerin ilk 50'ye oturma hızı ilginç. Diğer platformlarda bu kadar hızlı sıralama değişmesi pek görülmez. Yine Satoru Gojou üzerinden örnek verecek olursam animesinin ilk bölümündeki hafta hareme alma sıralaması700lerde iken ben bu yazıyı yazarken sıralaması 28'de. Yine henüz animesi gelmemesine rağmen ilk 120 karakter içinde olan Shouko Komi'nin animesinin gelmesi ile birlikte sıralamayı nasıl değiştireceğini merakla bekliyorum. Mudae'de rank takip etmek gerçekten eğlenceli, oynuyorsanız ya da oynamaya karar verirseniz tavsiye ederim :)

Peki siz Mudae'deki top 20, top 50, top 100 hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Faydalı ve eğlenceli içerik üretmeye çalışan birisi...

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları