Battery Mangası Eylül'de Sona Eriyor
Atsuko Asano'nun beyzbol romanına dayanan manga 2005'te başlamıştı.

Kadokawa'nın Asuka dergisinin 24 Eylül'de yayınlanacak önümüzdeki sayısında Atsuko Asano'nun Battery roman serisinin Chikage Yuniwa'nın elinden çıkma manga uyarlamasının sona ereceği duyuruldu.

Asano'nun roman serisi, babasının işi nedeniyle ortaokula başlamadan önce, ilkbahar tatilinde, Okayama bölgesindeki bir dağ kasabasına taşınan bir genç olan Takumi Harada'nın etrafında geçer. Takumi bir atıcıdır ve taşındıktan sonra kendi yeteneğine duyduğu inancı kaybetmişken karşısında sınıf arkadaşı Gō Nagakura belirir. Gō ise atıcı ve yakalayıcı kombinasyonu olan "battery"i Takumi ile oluşturmak istemektedir.

Yuniwa'nın 2005'te Asuka'da yayınlamaya başladığı mangaya, 2010'da ara verildi. Ağustos 2015'te tekrar devam edilse de kısa bir süre sonra yeniden ara verilmiş ve geçtiğimiz Aralık ayında devam etmişti. Kadokawa, manganın dokuzuncu ciltli sayısını 2016 Temmuz'unda çıkarmıştı. Manga yaratıcısı Takako Shimura, 2016'da Battery roman serisine dayanan mini serileri çizmişti.

Kyouiku Gageki, ilk olarak seriyi 1996 ve 2005 arasında ciltli kitap olarak yayınlamıştı, ardından Kadokawa, seriyi 2003-2007 arasında kâğıt kapak olarak yeniden yayınladı. Live-action film  uyarlaması Japonya'da 2007'de gösterildi, bir live-action televizyon serisi de 2008'de yayınlandı. Televizyon anime uyarlaması ise Temmuz 2016'da Fuji TV'nin Noitamina anime blogunda kendine yer buldu.

Asano'nun No. 6 romanı da ayrıca manga ve televizyon animesine ilham kaynağı olmuştur. 

Kaynak: ANN

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları