Anime ve Mangalara Göz Kırpan Yılbaşı İndiriminde Alınması Gereken Top 10
Kış sezonu ve yılbaşı indirimlerinin arifesi ile alınması gereken on anime/manga ile ilgili oyun.

En iyi olmasa dahi en keyifli gördüğüm top 10

Anime ve manga denince akla gelen seriler esasen belli. Hiç duymamış olan birisi bile "Naruto mu? Death note mu?" diyor genelde. Annelerimiz içinse hepsi Pikachu! Ancak izleyici kitlesi için kendi içerisinde pek çok farklı tür barındırması ile herkese farklı şekillerde hitap edenleri bulman mümkün. Hani hiç kimsenin izlemediği erotik olanlardan tutalım, hepimizin kalbini deli gibi attıran shounenlere kadar çok fazla tür var. Bu kadar tür varken oyunların da sayısının az kalmasını beklemek naiflik olur diye düşünüyorum.

Bu düşüncemden yola çıkarak ve fena da bir oyuncu olmadığımı düşünerek olabildiğince samimi yorumlarımı da ekleyerek bu listeyi yapmaya karar verdim. Eksilerini artılarını olabildiğince detaylı bir şekilde ele almak istesem de çok da uzatmak istemiyorum. Bir de özellikle eklemek istediğim ve bu oyunları "en" olarak nitelendirmemin sebebi pek tabi steam yılbaşı indirimlerinin arifesinde olmamız. Pek tabi şunu da unutmayalım; bu oyunların hepsinin animesi yok, ancak oynarken size o hissiyatı vereceğini düşündüğüm seriler.

Vira bismillah...

10-CLANNAD

Image

Minimum sistem özellikleri;

  • CPU: Info
  • CPU Hızı: 1.2 GHz
  • RAM: 1 GB
  • OS: Windows Vista ve üstü
  • SOUND CARD: Evet
  • Gerekli boş hafıza: 5 GB
Önerilen sistem özellikleri;
  • CPU: Info
  • CPU Hızı: 1.2 GHz
  • RAM: 2 GB
  • OS: Windows 7/8.1/10
  • SOUND CARD: evet
  • Boş hafıza: 5 GB
Oyunun genel bakışı:

Clannad aslında bir dating simdir. Dating Sim dediğimiz şey ise pek tabi, tatlı tatlı kızlarla veya temasına göre erkeklerle tanışıp tavlaştığımız oyundur. Clannad'da bize tam olarak bunu sunmakta. Karakterimizin bir alt hikayesi var ve önümüzde uzanan belirli sonlara sahip farklı kadın kahramanlarla geçireceğimiz uzunca bir süre var.

Clannad'ı aslında en iyiler listesine sokmak bir hata olarak görülebilir ancak bize tam olarak istediğimiz şeyi sunmakta. İstediğimiz şey oyunun kategorisi olan dating simulator. Biz oyunu oynarken gelişen hikayesi bu oyunu güzel yapmakta. Genel anlamda hep aynı çizgi üzerinden ilerliyoruz ancak dikkat edilmesi gereken noktanın sonların değişken olması olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda Clannad bize akıcı bir hikaye sunmasının yanı sıra müziklerin ve de genel olarak ortamın etkileyiciliği ile bizi kendisine çekiyor.

Bu kadar övdün ama kötü olan yanları ne diyenler için de:

Ben şahsım adına sürekli gelişen bir oyun severim. Bu nedenle de mekan değişikliklerinin ve de olayların akıcı olmasını isterim. Dating Sim bana bu isteğimi veremiyor ne yazık ki. Bana en fazla verebildiği şey renklendirilmiş ve seslendirilmiş bir mangayı izleme imkanı vermesi.

Benim diğer ve asıl sorunum da şu... Bu Clannad dediğimiz oyun-anime serisi (After Story diye devam serisi olan bir anime) gayet eski. Rework ne kadar yapılırsa yapılsın bu beni tatmin etmeyecek arkadaş. Hikaye benim istediğim yerde bitmiyor. Devamını da istiyorum ben. Bu ve de oyunun hareketsiz olması benim için oyun hissi vermeyen etmenlerden ne yazık ki...

Konusuna değinecek olursak: Ana karakterimiz bu sefer harem kurmuyor. Size verilen yollar üzerinden ister harem kurun ister tek eşli olun deniyor. İlerledikçe farklı kadınlarla/kızlarla karşılaşıyoruz. Bu arkadaşlarla birlikte okulda vakit geçiriyoruz. Çoğumuza göre saçma ve hepimize göre imkansız duygusal (oldukça ağladım) olaylar sonunda bir sona erişiyoruz. Yolumuz çetin geçiyor, ağlamaktan göz damarlarımız çatlıyor ancak sonunda bir yerde güzelce gülümseyebiliyoruz.

9-Persona Serisi

Image

Persona animesi tırt olarak görülmüş ancak oyun olarak çok başarılı bulunmuş bir seridir. Animesinin tırt olarak gözükmesinin sebebi oyuna çok fazla benzetilmeye çalışılmış olmasıdır. Seriyi baştan sona izleyen herkes bunu fark edebilir. Seriyi izlerken insan kendinisini bir süre sonra oyunda gibi düşünüyor. Belirli bir yere geldikten sonra ilerlemeyi bırakıp adeta animeyi "Kaydet ve Çık" tuşuna basar gibi bırakıp gitmesi sebebi ile başarısız bir animeye sahip. Tam bir fiyasko değil kesinlikle ancak başarılı da demek gerçekten iyilere haksızlık olacaktır.

Persona size esasında çok fantastik bir evren sunmakta. Neredeyse One Piece kadar geniş çaplı olabilecek bir evren ancak bir kaç kusuru da olan bir evren. Bu kusurların başında oyun olması geliyor zira yeterince bilgi toplayamıyoruz. İkinci kusuru ise Steam Yılbaşı indiriminden faydalanamıyor olmanız zira bu bir PlayStation oyunu. 

Madem öyle listede işi ne diyen arkadaşlar için de bu oyun olmazsa olmaz. Eğer en iyi listesi yapıyorsak ve yıl başında hediye edin kendinize diyorsam bu kadar sağlam kurgu ve karakter alt yapısına sahip bir oyunu görmezden gelemem.

Oyun genel olarak bilenler için Final Fantasy'i andıracaktır. Zira çoklu karakter kullanımı ve yer yer sıra sıra oynama imkanı veriyor bize. Her oyunu için geçerli değil sıra sıra oynama imkanı ancak dediğim gibi bize hafiften bir FF(Final Fantasy) esintisi sunuyor. Bu esinti kendisini çok hissettirmeden, karakteristik olarak ortaya çıkan silahlarla bir nebze azaltasa da klasik bir JRPG diyebilirim. Hikaye dışında çıkmanıza izin vermiyor. Bu da benim sorunum. JRPG oyunlarının pek çoğu bize bunu yapıyor. İstesekte istemesekte hikayeyi oynayacağız. Yan görevler o kadar önemli değil diyor ancak animelerine dolduruyorlar fillerları... Özetle oyun güzel ancak saha çalışması yetersiz...

Konusu hakkında yorum yapmayı isterdim aslında ancak yapılacak gerçekten çok bir yorum yok. Bu nedenle spoiler vermemek için pas geçtim.

8-Fate/EXTELLA

Image

    MİNİMUM:
    • İşletim Sistemi: Windows 7+
    • İşlemci: Intel Core i5-3570
    • Bellek: 4 GB RAM
    • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 550 Ti
    • DirectX: Sürüm 11
    • Depolama: 5 GB kullanılabilir alan
    • Ses Kartı:  DirectX 11.0

    ÖNERİLEN:
    • İşletim Sistemi: Windows 7+
    • İşlemci: Intel Core i5-6400 @ 3.2 GHz / AMD A8-6500 @ 3.50 GHz
    • Bellek: 8 GB RAM
    • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 950 / AMD Radeon R7 360
    • DirectX: Sürüm 11
    • Depolama: 5 GB kullanılabilir alan
    • Ses Kartı:  DirectX 11.0

Fate serisi hakkında söylenecek çok bir şey bulamıyorum esasen. Oyunlarını her alana yaymaları ile Serdar Ortaç'ın içinde beşten fazla tipte şarkısını barındıran ilk kasetine döndürdüler seriyi. Başta dövüş oyunu, sonra animesi tuttu biraz RPG o da olmadı geri dövüş yok yok RPG daha iyiydi diye bir zihniyete sahip. Hatta öyle ki bir ara kart oyunu işine de girmeleri bekleniyordu ancak her yer  aynı tipte Saber'larla doldu yeter artık dedi sanırım insanlar.

Fate serisi kendisini izleyiciye kanıtlamış bir seri. Zero kendisini severek izlettirdi ancak bir  daha izler misin deseler "meh.." derim geçerim. Sonrasını anlatan Night ile de iyice sallamama sebep oldu. Öyle ki kalan saçmalıkları izlemekten sıkıldığımdan oyunlarını da en son 2004 yılında oynadım, kalanını internetten az biraz takip edip "Yine aynı şey." diyerek kapattım.

Peki Extella'nın farkı ne? Extella esasında çokta farklı değil kesinlikle ancak hepimizin bildiği ve saygı duyduğu, anime oyunları kategorisinde en baş köşeye oturtulması gereken Ultimate Ninja Storm'a az da olsa benzetilmeye çalışılmış. Hep kötü yönlerini söylemek yanlış olur bu nedenle asıl iyi yönü karakterlerlerle oynanabilmesi. Oynamak derken kıyafetleri, silahları ile. Bana göre çok geç kalınmış bir durum bu. Serinin ana fikri ne kadar güzel olsa da karakterlerin hikayeleri ile boğuşup Saber karakterini erotik olarak yedirmeye çalışıp durmaları sebebi ile gerçek anlamda Japonya'yı oyun sektörüne bir kere daha girmesini sağlayabilecek bir RPG oyununu çokça rework ile piç ettiler. Bu oyun sonunda biraz rahatlatıyor ancak bana yeter artık dedirten ve daha önceleri SAO'da yapılmış olan şey yine yapılmış.

Konu belli, karakterler belli. Neden bunu hala daha başka yerlere çekip araya saçma sapan şeyler ekliyorsunuz? Gerçekten insanı bunaltıyor. Oyunun konusu hakkında bir bilgi vermeme gerek yok zira her seferinde tecrit pilavı. Malum.

7-Danganronpa: Trigger Happy Havoc

Image

    MİNİMUM:
    • İşletim Sistemi: Windows 7
    • İşlemci: 2.8 GHz Intel Core 2 Duo or better
    • Bellek: 3 GB RAM
    • Ekran Kartı: OpenGL 3.2 or DirectX 9.0c compatible GPU with at least 1GB of VRAM
    • DirectX: Sürüm 9.0c
    • Depolama: 5 GB kullanılabilir alan

    ÖNERİLEN:
    • İşletim Sistemi: Windows 7
    • İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-3470 or better
    • Bellek: 4 GB RAM
    • Ekran Kartı: OpenGL 3.2 or DirectX 9.0c compatible GPU with at least 1GB of VRAM
    • DirectX: Sürüm 9.0c
    • Depolama: 6 GB kullanılabilir alan

THH(Trigger Happy Havoc) bize önceki oyunlarda verdiğini vermeye devam ediyor. Danganronpa serisini takip eden arkadaşlar için mükemmel değil kesinlikle ancak oynarken sevilebilecek bir oyun desek yeridir. Oyuna ilk başladığınızda biraz bunalabilirsiniz. Sıkıcı olması sizi bunaltmayacak, azıcık oynayın sanki tekrara düşmüş gibi hissettirmesi sizi bunaltan şey olacak.

Oyunun genel yorumlarana bakarsanız bu durum herkes için geçerli aslında ancak unutmamak lazım bu oyun serisi gerçekten hatırlamaya ve oynanamaya değer bir seridir. Esasında oyun demekte çok doğru olmasa da Steam üzerinden indirime düştüğü taktirde anime ile ilgili alınabilecek kısıtlı başarılı yapımlardandır kendisi. Ve gerçek anlamda bir oyun değil Visual Novel tarzında bir şey beklemeniz doğrusu olacaktır.

Oyunun hakkında genel bir bilgi verirsek: Peak Akademisi (tam olarak bilerek çevirmedim) japonyanın en iyi oyunlarından ve en iyi öğrencilerine sahip okullardan birisi. Hatta en iyisi. olması beklenmekte demek daha doğru olur ancak Makoto Naegi ve arkadaşları kendilerini okulda hapis olarak bulurlar. Bir oyuncak ayımız ve bu oyuncak ayının verdiği özgürlük sözü ile hareketlenirler ancak pek çok olay gerçekleşir. Olabildiğince kapalı anlattığım için ne ne değildir pek anlaşılmıyor ancak hikayeyi özet geçersem baştan oynamak isteyenlere sıkıntı çıkartabilirim. O yüzden pas geçeceğim.

6-ICEY

Image

    MİNİMUM:
    • İşletim Sistemi: Windows 7, Windows 8, or Windows 10
    • İşlemci: Intel Core 2 Duo @ 2.00 GHz or equivalent
    • Bellek: 2 GB RAM
    • Ekran Kartı: Intel® HD Graphics ve üstü
    • Depolama: 6 GB kullanılabilir alan

    ÖNERİLEN:
    • İşletim Sistemi: Windows 7, Windows 8, or Windows 10
    • İşlemci: Intel Core 2 Duo @ 2.00 GHz or equivalent
    • Bellek: 4 GB RAM
    • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX750
    • Depolama: 6 GB kullanılabilir alan

Belki yaşımdadır belki de sadece zevktir ancak Icey benim için harikaydı. 2D oyunlara zaten bayılırım fazla söyleyebileceğim bir şey yok bu konuyla ilgili. Icey bize ne sunuyor derseniz de benim çok sevdiğim bir oyun olan Ori and Blind Forrest gibi eğlence sunuyor. O kadar huzur verici ve insanı duygusal olarak etkileyen bir oyun değil ancak! Bu oyun da gayet güzel kurgulanmış ve bize en baba aksiyon oyununun heyecanını veriyor.

Oyuna genel olarak baktığımızda ilk olarak ana karakterimizin genelde görmeye alıştığımız erkek ana karakterlerden değil bir kadın olduğunu görüyoruz. Ne Moe ne de baldırı çıplak(2B evet sen yavrum) bu yüzden oyunun adını çok duymamış olabilirsiniz zira geneli etkileyen bu tarz benim sevmediğim işlere pek bulaşmamışlar. Pek diyoruz zira karakterimiz gerçekten tatlı bir kadın.

Oyunun kötü yanına gelecek olursak biraz daha açık bir hikaye olmasını ve de tekrar tekrar söylediğim Side-Ops yani yan görevlerin olmasını isterdim zira oyunu oynarken çok eğlendim gerçekten.

Oyunun hikayesine çok az değinecek olursak hafızanızı arıyorsunuz desem yeri olur. Karakterimiz karanlık bir odada uyanıyor ve hiç bir şey bilmiyor Alice(Resident evil) referanslı olarak. İlerledikçe gerçekten kendinizi karaktere bağlayan güzel bir hikayesi var. Hack and Slash vari bir Meta oyunu sunuyor bize ve sunduğunu da 2D olarak veriyor gerçekten.

5-Tales Of Berseria/Zestiria

Image

    MİNİMUM:
    • İşletim Sistemi: Windows 7, 8, 10 (64-bit)
    • İşlemci: Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz or AMD Phenom II X2 550, 3.1GHz
    • Bellek: 2 GB RAM
    • Ekran Kartı: GeForce 9800 GTX or AMD Radeon HD 4850
    • DirectX: Sürüm 9.0c
    • Depolama: 15 GB kullanılabilir alan
    • Ses Kartı: DirectX 11 compatible

    ÖNERİLEN:
    • İşletim Sistemi: Windows 7, 8, 10 (64-bit)
    • İşlemci: Intel Core i5-750, 2.66GHz or AMD Phenom II X4 965, 3.2GHz
    • Bellek: 4 GB RAM
    • Ekran Kartı: GeForce GTX 560 or Radeon HD 7870
    • DirectX: Sürüm 9.0c
    • Depolama: 15 GB kullanılabilir alan
    • Ses Kartı: DirectX 11 compatible

Tales of Berseria şu anda steamda bulunmakta. Zestiria'da aynı şekilde. İkisini bir olarak vermemin sebebi bir birinin devamı niteliği oyunlar olmasıdır. Berseria'da ana karakterimiz üstü başı parçlanmış belki de pek çok farklı kategorideki animelere girebilecek görünümdeki bir kadın karakter. Zestiria'da ise genç bir erkek çocuğu. Anlaşılmış olduğu üzere oyun bir Shounen animesi niteliğinde. Zira oyunun kendinden güzel görsellere sahip bir de animesi bulunmakta aynı isimde.

Konumuza gelecek olursak Berseria ve Zestiria oyunlarının sıralamamda Icey'in üstünde olmasının tek sebebi bizim istediğimiz ve arzu ettiğimiz detaylı bilgiyi barındıran ve de Side-ops'lar ile desteklenmiş üzerine bir de zaten tutmuş olan avatar gibi bir mantıkla yerleştirilmiş karakterlerin eklenmesi ile meydana gelmiş biraz karışık ancak gayet detaylı bir seri elde edilmiş durumda. Bu kadar detaylı bir seri elde edilmişse bu oyun derindir. Her ne kadar oynanış anlamında bir miktar zayıf olsa da bu zayıflığı kurgusu ile kapatmış. Keşke seslendirmeler biraz daha yoğunca olsaydı diye de dil ısırtıyor ancak size uzun soluklu bir oyun deneyimi sunuyor. Animesine de bir göz atmanızı tavsiye ederim (Tales of Zestiria)

Oyunun kusuru ise bu tarz oyunlarda sevmediğim ancak olan bir şey olan item değiştirme durumu ve de animesinden farklı oluşu. Animede çok daha yerli yerindeyken kurgu, oyunda biraz yavan ve sanki araya sıkıştırılmış edasıyla gerçekleşiyor...

Hikayesine kısaca bir göz atarsak, avatar gibi bir gurumuz var. Bu gurumuz peri,elf ya da oyundaki değimi ile melekleri görebilen ve onlarla konuşabilen birisi. Bu durumsa pek çok olay neticesinde gerçekleşiyor. Kötülüğü def etme gücüne sahip olan ana karakterimizin hikayesini anlatıyor Zestiria.

Berseria'da ise çok daha farklı bir durum ve zaman söz konusu. Berseria, Zestiria'nın alt yapı hikayesini anlatmakta. Bu şekilde iki oyunda bir birini destekliyor. Buradaki ana karakterimizse şeytan misali bir kola sahip oldukça hoş bir kadın ana karakter. İki oyunda da kötülüğü felsefi olarak algıylayıp durumsal bir geçmiş geleceği anlatıyor. Oynanışı ise biraz daha Avrupa'ya göz kırpar nitelikte. Yeni olması ve gözümüze gözümüze sokulmayan moe ile de az sayıdaki kalelerimizden kendisi.

4-Tokyo Xanadu eX+

Image

    MİNİMUM:
    • İşletim Sistemi: Windows 7 (64-bit)
    • İşlemci: Intel Core 2 Quad 2.4GHz or comparable
    • Bellek: 4 GB RAM
    • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 650 or comparable
    • Ses Kartı: Windows compatible sound card

Tokyo Xanadu eX+ yeni nesil anime oyunları arasında gerçekten en beğendiğim oyun oldu. Şaka bir yana Hideo Kojima'nın atılması ile Japon oyun sektörüne bir gözüm kapalı bakarken bir anda böyle bir oyunun çıkması Final Fantasy serisi dışında oyunda yapabiliyorlar sonunda dememe sebep oldu.

Oyun esasen bir PS4 oyunu olduğu için bende aynı şekilde bir kumanda ile oynamaya karar verdim. Bu kararım doğruydu zira klavye mouse kombinasyonu çokta başarılı değil ancak grafikler kesinlikle başarılı denebilecek seviyede. Sadece bu da değil! Gerçekten başarılı bir RPG oyunu yapılmış. Devasa demek kesinlikle yersiz değil.

Karakter özellikleri tam bir RPG oyunu olduğunu zaten veriyor bize. Oyuncuya geçen diğer bir şey de dövüşleri bir arkadaşımız yapsın, iyi oynayanından biz de oturup izleyelim bir güzel derdirtecek bir oyun. Bu kadar başarılı olabilirdi gerçekten. Neden dördüncü sırada derseniz, bu bir PS4 oyunu arkadaşlar. PC özelliklerim eminim ki pek çoğunuzdan daha iyi ancak buna rağmen arada fps düşmeleri ve pc ile düzgün eşleşmemesinden doğan sorunları yaşadım. 

Oyun şirketi bu anlamda sürekli yama yapıyor. Bazı düzeltilmesi gereken durumların olduğunun onlardan farkında. Kurgusu çok, çok güzel değil bunu da eklemek istiyorum. Eğer ki bir sonraki oyundan daha iyi bir kurgusu olsaydı kesinlikle bir numaraya oynardı ancak o kadar değil daha. Konusu gerçekten basit bu yüzden pas geçiyorum zira anlatırsam basitliği ile alacakları korkutur derin kısımlara bile gelemeden bırakası gelir insanların.

3- Metal Gear Rising Revangance

Image

    MİNİMUM:
    • İşletim Sistemi: XP or Vista or 7 or 8
    • İşlemci: Intel Core i5 2400
    • Bellek: 2 GB RAM
    • Ekran Kartı: Nvidia Geforce GTS 450
    • DirectX: Sürüm 9.0c
    • Depolama: 25 GB kullanılabilir alan
    • Ses Kartı: DirectX compatible sound card

    ÖNERİLEN:
    • İşletim Sistemi: XP or Vista or 7 or 8
    • İşlemci: Intel Core i7 3770
    • Bellek: 4 GB RAM
    • Ekran Kartı: Nvidia Geforce GTX 650
    • DirectX: Sürüm 9.0c
    • Depolama: 25 GB kullanılabilir alan
    • Ses Kartı: DirectX compatible sound card

Bu oyunun burada ne işi var diye düşünenler olabilir. Haksız da sayılmazlar. Haksız oldukları tek yer bu oyun Japon oyunu ve animeye ihtiyaç duymayacak miktarda ara sahne barındırması. Sadece bu da değil, anime izleyen her hangi birisinin aşık olabileceği bir oyun bu. Final Fantasy serilerini de ekle o zaman diyen arkadaşlarsa biraz sabırlı olsunlar.

Metal Gear serisi benim okuma yazmayı yeniz çözdüğüm döneme dayanır o da on yedi on sekiz yıl öncesine bu nedenle başlaması göz korkutur ancak Rising bize ana kurgusundan alakasız olarak bir oyun vermiş. 10/10 müzikler diyebileceğim, tek eksiğinin online ve Side-ops olduğunu söylemek yanlış olmaz. Önceki serilerdeki kurgusal derinliği sağlamadığı için oyunu hakir gördüler zamanında ama canına kurban olunacak oyun. Defalarca oynasanız tekrar oynarsınız.

Size oldukça akışkan bir aksiyon sunuyor oyun her şeyden önce. Bu aksiyon sayesinde oyuna bağımlı oluyorsunuz. Gerçekten bağımlı oluyorsunuz. Oyunun kısa olması da bu yüzden üzüyor. Oyuna aşık olmanızı sağlayan diğer bir unsur da kılıcınızla her şeyi parçalayabiliyorsunuz. Şaka değil gerçekten her şeyi kesebiliyorsunuz. Bir adamı canınız sıkıldığı için yüze bölebilirsiniz sorun değil. Evde bunaldınız mı? Hemen açıp bir iki adam kesin sorun yok! Bu oyun size gerçekten kesintisiz aksiyon verecek. Aynı zamanda güçlü bir kurguyu da gözümüzün önüne seriyor.

Peki ya oyunun oynanışı?

Önceki yorumumda Ps4 oyunu bu o yüzden oynanmıyor demiş olsam da Ps3 için yapılmasına rağmen kesinlikle iyi bir adaptasyon. Oynanış açısından hiç bir sorun çekmeyeceksiniz. 

Hikayesine bakalım: Hikayenin ana kahramanı asıl adı Jack olan "Karın deşen" lakaplı beyaz saçlı bir cyborg. Kendisi pek çok savaşa girmiş ve sağ çıkmış öyle ki karısı ve çocuğu olmuş onlarla tatlı bir hayat geçiriyor ancak savaş piyasası nedeniyle çıkartılan savaşlar nedeniyle genel anlamda sürekli savaşmak zorunda bırakılıyor. Bu nedenle de kendini bir insan olarak görmekten çıkmış zira karakterimiz bir çocuk asker. Çokta uzatmazsak durumu pek çok güçlü düşman cyborg ile savaşırken Raiden'ın kendi iç dengelerini ve dünyaya bakışımıza birşeyler katıyor bu oyun.

2- Ultimate Ninja Storm Serisi

Image

    MİNİMUM:
    • İşletim Sistemi: Windows (64bit) 7 or higher up to date
    • İşlemci: Intel Core2 Duo, 3.0GHz - AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6400+ 3.2GHz
    • Bellek: 2 GB RAM
    • Ekran Kartı: 1024 MB video card
    • DirectX: Sürüm 11
    • Depolama: 40 GB kullanılabilir alan

Naruto serisi anime oyunları arasında başka bir yere sahiptir. Bu nedenle ikinci sırada ve sistem özellikleri dördüncü oyuna aittir unutmadan. Naruto oyunları neden bu kadar özel?

Naruto oyunları Ps2'de vardı, One Piece oyunları ve Bleach'in oyunları da aynı şekilde ancak Naruto Ps3'e çıkarttığı Ultimate Ninja Storm serisi ile diğer oyunları yok etti. Yok etti çok güçlü bir kelime ancak olan bu. Naruto diğer oyunları yok etti gerçekten. Grafik açısından animeden oyuna uyarlanan her şeyi arkasında bıraktı, oyundan animeye dönüştürülenlere bile çelme taktı. 

Hikayesinin bire bir aynı olması ben ilk oyunu alıp oynadığım sırada çok şaşırttı. Öyle ki Ps2'deki sınırlı yerlerden kurtulup Open World Anime Game (Açık dünya anime oyunu) olarak bile lanse edilmişti zamanında ve bu özellik sadece belli başlı oyunlarda vardı. Bu yüzden bu oyun gerçekten bir devrim niteliğindeydi. O kadar güzeldi ki arkadaşlarım benim evime gelir saatlerce oynardık. Sırf bu oyun sayesinde arkadaş kazanmıştım.

Oynanışı hakkında söylenecek çok bir söz yok. Oyun Ps oyunu olduğundan hiçte pahalı olmayan bir kumanda ile rahat rahat oynayabilirsiniz. Bunun yanı sıra oyunun Pc versiyonu da Ps versiyonu gibi multiplayer özelliğine sahip. Yani bu oyunu siz bir arkadaşınızla alın kendi evlerinizden oynayın.

Oyunda ranked Match özelliği de var. Bu çok önemli bir özellik zira diğer oyunlarda karşılaşamadığımız bir özellik. Her ne kadar Dragon Ball oyunları bunu yakalamış olsa da diğer anime oyunlarını bir süre bekleyeceğiz. 

Oyunun diğer bir güzel yanı da sezonsal olarak ilerlemesi. Bu ne demek diyenler için; oyun çok tuttuğu için sürekli olarak DLC'ler ile desteklenmekte. Bu destek sayesinde yeni karakterler, unutulmuş eski karakter ve de ileri sezonlar ekleniyor. Bence bu çok sıradışı. Boruto serisini takip eden bir oyun bu arkadaşlar. Story'i bitirip sonrasında ne oldu derseniz Shikamaru'nun hikayesini anlatan bir seri ile devam edebiliyorsunuz. Bilmeyenler için; Shikamaru Kakashi'nin asistanlığını yapıyordu. Özetle oyunda pek çok farklı durumu da inceleyebiliyoruz. 

Oyunda çıkan sorunlarla direk olarak ilgilenilmesi sebebiyle de hem yapımcıları hem de üreticilerinin çok iyi bir iş çıkarttığını söylemeden geçmek imkansız. Benim tavsiyem bu oyunu alın arkadaşlar.

1- Final Fantasy VII

Image

    MİNİMUM:
    • OS:Microsoft Windows XP/Vista/7 (32/64bits)
    • Processor:2GHz
    • Memory:1 GB RAM
    • Graphics:DirectX 9.0c-compatible graphic card
    • DirectX®:9.0c
    • Hard Drive:3 GB HD space

Final Fantasy VII, bu oyun neden birinci sırada diye düşünen pek çok kişi vardır eminim. Çok eski diyen de vardır ancak bu oyun sadece oyunlar arasında bir öneme değil, anime ve de sinemada da çok önemli bir yere sahiptir. Nasıl ki ilk müzik klibinde farklı bir şeyler gösterme fikri ile fırlayan Jackson şu anki kliplerin babası olmuşsa bu oyun da şu an ortaya çıkan animasyonların babasıdır. Aynı zamanda kendine ait bir kaç anime filmi de vardır. Yanlış bilmiyorsam bir de serisi olması lazım.

Bu oyunun güzelliğini grafiklerden şu zaman diliminde bekleyen kişilerin acilen Final Fantasy 15'e bakması gerektiğini ve onunda bir animesi olduğunu hatıratmak isterim. Bu oyunun güzelliği kesinlikle kurgusudur. Çok sağlam bir kurgu, çok sağlam müzikler ve RPG'ye en yakıştırdığım sıralı oynanışsa sahip olan ender oyunlardan birisidir. 

Kadınlara yönelik fazla bir oyun yok ancak bu oyunumuzda çok naif bir şekilde seslenmiş oyuncuya kurgu. Bu sayede Rising ve ya eklemek isteyip ekleyemediğim Devil May Cry serisine benzememekte. Ekleyememe sebebim de animesi ile oyunların bağlantısının olmaması bunu da not düşüyorum buraya.

Evet efendim dediğim gibi bu oyun sinema camiasında da büyük bir öneme sahiptir film tipinde olması sebebiyle. Bu nedenle bu oyun anime oyunları dendiğinde akla ilk gelmesi gereken isimdir ancak ne yazık ki sadece Ps için çıkarıldığı için zamanında Türkiye'de istediği yere ulaşamamıştır. Durum bu olunca aklımıza bile gelmeyenler listesinde kendisi ancak unutulmaması gereken bir şey de var. Bu da oyunun kurgusunun ve karakterlerinin güzelliği.

Remastered yani yeniden yapımında grafikleri bir nebze daha iyi bu da biz oyuncuları mutlu eden bir durum. Şimdi asıl meseleye gelirsek, kurgusunu anlatmak hatta özetlemek istesem buradan saatlerce kalkamayız ancak Midgar isimli bir dünyada Avalance adlı bir isyan grubunun üyesiyiz. Bu üyesi olduğumuz isyan grubunun da özelliği bulundukları şehrin bir çeşit şirketleşmeye maruz kalması. Tekken oyuncularının bildiği üzere dünyada şirketleşme teması oldukça kullanılan bir enstrüman. Burada da benzer bir şey kullanılmış. Asıl para şirketlerde ülkeler tırt mantığı. Pek tabi Shinra isimli bu şirketinde özel ASKERLER'i var. Evet özel birliğin adı SOLDIERS. Cloud yani ana karakterimiz ve Avalance'ın Shinra adlı grubun dünyadaki hammaddeleri sömürerek yok etmesini engellemeye çalışmasını izleyeceğiz. İzeyeceğiz çünkü oyun bitince ne ara bitti diyeceksiniz.

Arkadaşlar benim sizlere tavsiyelerim bu oyunlar ancak pek çoğu da yolda. Örnek vermek gerekirse Final Fantasy 15 yolda. Animesini seyredip oyunlarına da bir göz kırptıysanız Devil May Cry  serisi de Tokyo'da sunuma hazırlanmakta.  Sadece bunlar da değil, Shingeki No Kyojin ve Sword Art Online'ın oyunları da az kaldı bizimle buluşacaklar. Pek tabi bir kaç tane de saçma sapan oyun yerini almaya hazırlanmakta. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları