2021 Bahar Sezonunun En iyi 10 Openingi
Lynzee Loveridge, Jacki Jing, & Cartoon Cipher tarafından 24 Nisan 2021 de hazırlanan bir listedir.

10. Tokyo Revengers “Crybaby” by Official HiGE DANdism

Cazımsı bir şeylerle başlayalım. Zamanda yolculuk yapan suçluları anlatan bir hikaye için ilginç bir seçim olmasına rağmen Takemichi’nin macerasına uygun bir duygusal yoğunluğu var. Dürüst olmak gerekirse şarkının ikinci yarısı beni ilk yarısı kadar etkilemedi, bu yüzden de listede daha yüksek sıralamalara koymadım. Offical HiGE Dandism şarkıları Pretender’la 2019 MTV Video Music Awards Japan’ı kazandıklarından beri takip ettiğim bir grup.

9. Koikimo “MonochromeCity” by Ace Collection

Koikimo’nun konusu openingden fark etmediyseniz yirmili yaşlarının sonundaki bir adamın 17 yaşındaki bir kıza delicesine aşık olmasını anlatıyor, bana hitap eden bir konu değil ama Ace Collection’un serinin konusuyla bir alakası yok, bu yüzden şarkılarını suçlayacak değilim. “Monochrome City” kolayca kendimi ritmine kaptırdığım bir şarkı. Vokalist Tatsuya’nın sesi bana aughts (2000-2009 dönemi Amerikan şarkıları) dönemindeki favori erkek müzik gruplarımı hatırlatıyor.

8. How NOT to Summon a Demon LordOmega “Everybody! Everybody!” by DJ Koo & motsu

Doğru okudunuz şaka yapmıyorum, gerçekten DJ Koo ve motsu kayıp DDR şarkılarından birisiymiş gibi duran bir şarkı yapmışlar. Bunu dinledikten sonra hemen YouTube’da Captain Jack şarkılarını araştırdım, işin komik tarafı orijinal 1995 versiyonlarında hatırı sayılır bir çıplaklık var. Bu da insana How NOT to Summon a Demon Lord Omega’yı hatırlatıyor. Yani ikisi birbirini hatırlatıyor. Her neyse, güzel şarkı.

7. Joran: The Princess of Snowand Blood “Exist” by RAISE A SUILEN

Bu listemizin ilk geleneksel Japon enstrümanlarını içeren şarkısı ama sonuncusu değil. Tam bir kanlı aksiyon cümbüşü olan seri 1931’de Tokugawa hükümetinin hala Japonya’yı yönettiği dönemin alternatif bir versiyonunda geçiyor. Kız rock grubu Raise A Suilen aslında popüler bir anime olan BanG Dream!'den. Grubun vokalisti Raychell sayesinde grubun güçlü bir sesi var. Grup aynı zamanda geçen yılın animesi Assault Lily Bouquet’in openingi Sacred World'ü söylemişti.

6. Dragon Goes House-Hunting “Role-playing” by Masayoshi Ooishi

Masayoshi Ooishi son derece çok yönlü bir vokalist, belki de bu yüzden Ovelord’dan SSSS. Gridman’a kadar her türlü openingde performans göstermiş olabilir. Role-playing’in en sevdiğim yönü, tamamen yakışan bir ciddiyetsizlik seviyesi olması. Şarkı, fantastik sesini gaydadan almış. Şarkının ritmi bende Lord of the Dance performansı izliyormuşum gibi bir his uyandırıyor; Michael Flatley’in dünyanın zirvesinde olduğu dönemi hatırlıyor musunuz? Televizyonda bir sürü erkek taytla, ışıltılı kıyafetlerle ritimle dans ederken ruhunuzun derinliklerine dokunuşu. Tanrım, yaşamak için ne güzel bir zaman.

5. Godzilla Singular Point “incase...” by BiSH

Benim BiSH’le tanışmam Sailor Moon cover albümüyle oldu, BiSH’in “Moon Revenge” yorumu gerçekten ağır metal gibi hissettiriyor dinlerken. Şarkıları “in case…” “Moon Revenge” kadar çılgın olmasa da gerçekten çok güzel bir şarkı.

4. ODDTAXI “ODDTAXI” bySkirt and DJ PUNPEE

Oddtaxi büyük ihtimalle bu sezonun en garip animelerinden birisi, bu yüzden en eşsiz OP’lerden birine sahip olması da insanı şaşırtmıyor. Dinleyenlerde özellikle gece şehirde araba sürerken dinlenilmesi için yapılmış gibi bir his uyandırıyor.

3. Shadows House “ahollow shadow” by Kenichiro Suehiro

Bunu söylemeye cesaret edebilecek miyim? Her şarkının vokallerinin iyi olmasına gerek yok. Kenichiro Suehiro uzun zamandır kullanılmayan bir ses olan orkestral tellileri kilise benzeri koroyla destekleyerek sihrin gerçekleşmesine izin veriyor. Sonuç, Shadows House’un görsellerine mükemmel bir şekilde uyan gotik ve karamsar bir parça. Dürüst olalım gerçek anlamda gölgelerden (biraz da isten) oluşan ve onları temsil eden oyuncak bebekleri olan bir aileyi anlatan bu konu animenin sanat tarzından daha gizemli.

2. The World Ends with You “TeenageRiot” by ALI

ALI’nin bu harika şarkısı The World Ends with You’nun openingi değil mi? En azından artık değil. “Teenage Riot” şarkısı, Square Enix’in The World Ends with You oyununa dayanan serinin openingi olacaktı, ancak ALI’nin davulcusu Kahaido’nun bir para dolandırıcılığı suçunun parçası olduğu şüphesiyle tutuklanmasıyla son dakikada iptal edildi. Bunun gibi skandallar diğer Japon sanatçılarının kariyerlerini sona erdirdiği için grubun geleceği hala belirsiz. Funky hip-hop grubunun sanatçıları daha önce de BEASTARS’ın ilk sezonundaki hit “Wild Side” ve Jujutsu Kaisenin’in ikonik endingi “Lost inParadise” şarkılarıyla da listemizde yer almıştı.

1. Those Snow White Notes “Blizzard”by Burnout Syndromes

Those Snow White Notes genç bir adamın müzikle olan ilişkisini, özellikle de shamisenle olan ilişkisini anlatan bir drama. Enstrümanı serinin openinginde bu kadar öne çıkarmak saçma olmasa da Burnout Syndromes’un gerçekten bu kadar abartması gerekiyor muydu?! Grup enstrümanı modern rock müziğiyle gerçekten harika harmanlamış, shamisenin sesinin günümüzde hala dinlenebilecek bir sesi olduğunu kanıtlamaktan çok daha ötesi olmuş. Büyük ihtimalle daha önce Burnout Syndromes’u duymuşsunuzdur; Dr. Stone’un ilk sezonunun openingi 2019 Yazı’nın en iyi openingleri listemizde yer almıştı. Those Snow White Notes prömiyerini yaptığından beri Blizzard’ı en az 15 kere dinledim? Belki 20 kere?

Kaynak: ANN

Anilist = https://anilist.co/user/MehmetCelep/animelist Osu! = https://osu.ppy.sh/users/15275585 League of Legends = https://tr.op.gg/summoner/userName=Hz+Thresh Discord = Hz Mehmet Celep#7476

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları