Leziz 11 Japon Atıştırmalığı
Japonya'nın popüler atıştırmalıklarına bir göz atış!

Popüler Japon Atıştırmalıkları

Daifuku:

Image

Yapışkan türden bir pirinç olan mochigome'den yapılan bir tür doldurulmuş mochi'dir. Daifuku'nun en popüler çeşitlerinden biri çilek içeren ichigo daifuku'dur ve insanlar bunları genellikle ilkbaharda yerler.


Dorayaki:

Image

Geleneksel castella kekinden yapılan ve iki tatlı krep arasına sıkıştırılmış ankodan yapılan lezzetli bir atıştırmalıktır. Anko, japon tatlılarında dolgu veya süs olarak kullalanılan kırmızı fasulye (adzuki) ezmesidir.

Taiyaki:

Image


Taiyaki, balık şeklinde içi tatlıyla doldurulmuş yiyeceklerdir. Anko en geleneksel lezzet olabilir ama taiyaki pasta kremasından siyah susam ezmesine kadar her şeyle doldurulabilir. Japonya'nın en bilinen sokak yemeklerinden biridir.

Monaka:

Image

Monaka'ya bir tür wagashi çeşidi veya Japon şekerlemesi diyebiliriz. İki ince ankolardan oluşan ve içi dolgu kreması (kestane ezmesi gibi) içeren bir yiyecektir. Monoka gofretleri genelde yuvarlak veya kare şeklinde olurlar ancak kediler çiçekler ve benzeri şekillerde de yapılabilirler.

Senbei:

Image

Senbei Japonya'da çok popüler olan bir pirinç türüdür ve sadece atıştırmalık olarak kullanılmaz. Arkadaşlara hediye olarak da verilir. Seyahat edenler arasında popülerdirler.

Dango:

Image

Dango genellikle bir çubuk zerinde servis edilen çiğnenebilir pirinç köfteleridir. Pratik bir sokak yemeğidir. Dango'nun en bilinen türleri; üç renkli şiş halinde  halinde olan hanami dango ve sade, ızgaralanmış ve tatlı soya sosuyla süslenmiş mitarashi dango'dur.

Kavun Ekmek:

Image

Melon-pan bir çeşit tatlı bir ekmektir. Bu ekmek, adını kavunun kabuğunu andıran gevrek dış kabuğundan almıştır. Geleneksel Melon-pan'ın tadı kavuna benzemiyor ama kavun aromalı çeşitleri de vardır.

Konpeito: 

Image

Konpeito, Japonya'daki en eski şeker türlerinden biridir. Genellikle şekerden yapılan, küçük, sert ve yıldız şeklindeki tatlılardır. Geçmişte konpeito yapmak masraflıydı ve bu nedenle zengilik ve asaletle ilişkilendirilmişti. Bugün herkes tarafından yapılabilir durumdadır ancak bu atıştırmalık çay törenlerinde Japon İmparatorluk Ailesinin hala hediye olarak kullandığı bir şeydir.

Çikolataya Batırılmış Muz:

Image

Çikolataya batırılmış muz veya choco-muz genellikle festivallerde yerel satıcılar tarafından satılmaktadır. Muz, şekerlemelerle süslenmeden önce şişlenir ve biraz yoğun, çikolatamsı ama çok tatlı olmayan bir karışıma batırılır.

Pocky:

Image

Ülkenin en büyük şekerleme şirketlerinden biri olan Glico, pocky olarak bilinen klasik Japon atıştırmalıklarını yapıyorlar. Bu çikolataya batırılmış çubuk şeklindeki bisküviler küresel pazarda bile popülerdir ve dünya çapında bir çok ülkede bulunur.

Jagabee (Jagariko):

Image

Jagabee, Jagariko olarak da bilinen lezzetli bir patates aperatifidir. Patates cipslerine benzerler ancak yuvarlak ve düz değil, ince ve uzundurlar. Calbee şirketi onları 1995 yılında üretmiştir ve bunlar hızla ülkenin en sevilen atıştırmalıklarından biri haline gelmiştir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları