2015 Yılına Ait En İyi 10 Aksiyon Animesi
Aksiyon animelerini seviyorsanız bu liste tam size göre ozaman.

1. Gintama (2015)

 Gintama (2015)

Sakata Gintoki, samuraylara ihtiyaç duyulmayan bir dönemde yaşayan bir samuraydır. Güçlü bir uzaylı olan Kagura ve bir nevi öğrencisi olan Shinpachi ile yaşayan Gintoki, dünyayı daha katlanılabilir bir yer kılabilmek ve kiralarını ödeyebilmek için kendilerine gelen birbirinden garip görevleri üstlenirler.

2. Aldnoah Zero II

Aldnoah Zero II

Aldnoah Zero birinci sezonun devamıdır.

Hikâye; Mars ve Dünya arasındaki savaşı ve bu savaşın insanlar üzerindeki etkisini anlatıyor.

Savaş yaklaşıyor…

İki güç yakında birbirleriyle çarpışmaya ve birbirini öldürmeye başlayacak.

İnsanlık keskin iki tarafa ayrılmıştır ve artık bir araya gelmesine imkân yoktur. Herkes göstermelik barışı zihnine kazımaya çalışırken; kimsenin aklına bunun bozulabileceği gelmemişti.

Çok küçük bir şey buna yeter.

Hazırlıklar çoktan tamamlandı.

Artık bu sahte barışın sonunu göreceğiz.

Ama bu savaşın yaklaştığını ve gidişatını gören biri vardı. Savaşa yakın biri. Güçsüz olduklarının farkındaydı. Bu nedenle yok olacaklarını da biliyordu.

“Onca askerle konuştuktan sonra umutsuzluğu gördüm. Yine de, Shinawara’daki insanlar tehlikeyi sezmemişti. Hepsi savaşın kaçınılmaz olduğunu düşündüğü hâlde her günü hiçbir şey olmamış gibi yaşamaya devam ediyordu. Bütün söyleyebileceğim bu. İnsalık; bu sahte barışa çok fazla alışarak büyüdü.”

İnsanlık savaşmayacaktı çünkü adaletin kendi elinde odluğuna inanıyordu. Savaş da ilân etmeyeceklerdi çünkü zaferlerinden emindiler. Ama insanın savaş istemesinin nedeni çok basittir. Sürdürmek isteyenler oldukça da savaş devam eder.

Sadece basit bir nedene ihtiyacımız var.

Bu nenen için, bütün planlarımız rayına oturacak.

Geri çekilmeye olanak yok.

Bir kere daha söyleyeceğim;

Savaş geliyor.

3. Dragon Ball : Super

 Dragon Ball : Super

Goku'nun Majin Boo'yu yenişinden sonraki olaylar anlatılmaktadır. DBZ'den sonrasıdır - GT ile alakası yoktur, nitekim GT asıl hikayeden bağımsızdır.

4. Fate/stay night: Heaven's Feel

Fate/stay night: Heaven's Feel

2004 Yılı çıkışlı Fate/Stay Night Görsel romanının üçüncü senaryosunu konu almaktadır. Studio DEEN tarafından ilk senaryo "Fate" 2006 yılında tv serisi olarak yayınlanmıştır. İkinci senaryo "Unlimited Blade Works" Studio DEEN tarafından 2010 yılında film olarak yayınlanmış, 2014 yılında ise Ufotable tarafından Tv serisi haline getirilmiştir. Üçüncü senaryo olan "Heaven's Feel" şu zamana kadar görsel romana özel olarak kalmıştır. İlk iki senaryonun aksine Shounen değil Seinen'dir. 2008 yılında Urobuchi Gen tarafından ele alınıp, 2011 yılında ise ufotable tarafından tv serisine çevrilen "Fate/Zero" hikayesine doğrudan bağlanan orjinal devamı niteliğindedir. Yapımı Ufotable tarafından üstlenilmiştir. Fate/Zero'dan 10 yıl sonrasında geçmektedir. Fuyuki Şehrinde ortaya çıkan ve kazananın dileğini gerçekleştirecek olan Kutsal Kase için 7 Büyücü ve kendilerine komut büyüleriyle bağlı olan 7 hizmetkarın arasında geçen "Kutsal Kase Savaşı"nı konu almaktadır. Baş karakterimiz Emiya Shirou, babasını 5 yıl önce kaybeden ve ona babasından miras kalan dileği, adaletin savaşçısı olmak olan bir lise öğrencisidir. Birgün okuldan geç vakitte ayrılırken, ilginç kıyafetlere sahip ve ellerinde mızrak ile kılıçlar ile birbirine saldıran iki kişinin savaşına tanık olur. Mızraklı kişi svaşı bırakıp kendisi takip eder ve mızrağını Shirou'nun kalbine saplar. Ama ertesi gün mucizevi bir şekilde iyileşmiş olarak evinde uyanır. Ne olduğunu kavrayamadan yaşamına devam eder. Ama mızraklı savaşçı işini tamamlamak için tekrar dönecektir. Canı pahasına kendini savunurken köşeye sıkışır. Savaşçı mızrağı ile son darbeyi indirmek üzereyken, beklenmedik bir şey olur ve ışık hüzmeleriyle beraber ortada beliren bir kişi savaşçıya karşı gelir. Şovelyeleri andıran zırhıyla beliren genç kız Shirou'ya yaklaşır ve sorar. "Efendim sen misin?"

5. Dog Days III

Dog Days III

Dog Days anime serinin 3. sezonudur.

6. JoJo's Bizarre Adventure: Stardust Crusaders 2

JoJo's Bizarre Adventure: Stardust Crusaders 2

Jojo's Bizarre Adventure: Stardust Crusaders serisinin 2. sezonudur.

7. Pokemon XY&Z

Pokemon XY&Z

Daha önce hiç görülmemiş Pokémon Zygarde’nin efsanesinde hangi sır saklı? Sadece Ash’in Greninjası’nda gerçekleşen gizemli olay ne? Ash ve arkadaşlarının yoluna çıkan Alain ve Alev Takımı’nın hedefi ne? Tüm sırlar çözüldüğünde Kalos bölgesi hiç görülmedik bir tehlike ile karşı karşıya kalacak!

8. Monster Strike

Monster Strike

Ren Homura eskiden yaşadığı yere döner ancak onu rahatsız eden bir şeyler vardır: Orada yaşadığına dair hiçbir hatırası yoktur. "Monster Strike" isimli oyun habersizce ve izni olmadan kendiliğinden Ren'in akıllı telefonuna yüklenir; oyundaki hayaletler telefonun ekranından dışarı fırlar ve sokak ortasında savaşmaya başlar. Ren savaşları hayret içinde izlerken bir yandan da kayıp hatıralarını toplamaya başlar.

9. Macross Δ

Macross Δ

Macross Δ (Macross Delta), Macross F olayından sekiz yıl sonrasını gösterir.

10. World Trigger: Toubousha-hen

World Trigger: Toubousha-hen

Mangada bulunmayan orijinal hikayesiyle yeni karakterler içeren yeni bir World Trigger serisi.

"Öğretmek öğrenmektir."

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://www.animeler.net/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Disqus Yorumları